Descinderi în Argeş: Zeci de oameni, printre care și copii, bătuţi crunt, umiliţi şi obligaţi să muncească precum sclavii. Mafia pădurilor, implicată (VIDEO)

Descinderi în Argeş: Zeci de oameni, printre care și copii, bătuţi crunt, umiliţi şi obligaţi să muncească precum sclavii. Mafia pădurilor, implicată (VIDEO)

Bătuţi crunt, umiliţi şi obligaţi să muncească precum sclavii. Sunt chinurile cumplite la care au fost supuse zeci de persoane, printre care şi copii, de către membrii unei grupări infracţionale din Argeş. Nu mai puţin de 400 de poliţişti şi procurorii DIICOT intervin miercuri dimineață şi fac percheziţii domiciliare, într-o acţiune ce vizează destructurarea grupului acuzat de trafic de persoane, informează B1 TV.

Este vorba despre percheziții de amploare într-o comună din județul Argeș, la care participă polițiști sub coordonarea procurorului DIICOT care instrumentează acest dosar care vizează fapte de sclavagism și răpire.

Încă din 2008 o grupare infracțională a răpit mai multe persoane minore, dar și persoane cu dizabilități sau cu o situație financiară precară. Victimele erau luate din autogări sau din fața bisericilor și ulterior, acestea erau puse să cerșească și să muncească în gospodăriile celor care făceau parte din gruparea infracțională. Este vorba despre 40 de persoane care au fost bătute, ținute în lanțuri și în grajduri sau trimise la furat de lemne în pădurile din localitățile limitrofe.

Din datele tranmise de procurorii DIICOT reiese că suspecții erau implicați și în afaceri cu mafia lemnului, în condițiile în care lemnele furate de persoanele abuzate erau transporate în zona de sud a țării, unde erau comercializate ilegal.

”În cauza există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2008 și până în prezent s-au constituit mai multe grupuri infracționale organizate structurate pe baza relațiilor de familie, care au recrutat un număr de aproximativ 40 de persoane minore și majore, prin constrângere, inducere în eroare, răpire sau profitând de starea de vădită vulnerabilitate în care se aflau acestea (persoane minore, persoane cu dizabilități fizice sau psihice, cu situații materiale precare), în scopul exploatării prin supunerea la executarea de munci și îndeplinirea de servicii în mod forțat și prin obligarea la practicarea cerșetoriei, prin procedee care au adus victimele în stare de aservire și de lipsire de libertate.

În unele cazuri victimele erau răpite din locuri publice (de lângă biserici, gări și autogări) sau chiar din propriile locuințe și ulterior transportate de către membrii grupurilor infracționale la domiciliile lor, unde aceștia prin constrângere forțau victimele să efectueze zilnic diverse munci și activități atât în gospodăriile suspecților cât și în proximitatea localității, respectiv: să măture în curte, să spele rufe, să îngrijească animale domestice, să taie ilegal arbori din pădurile din apropierea localității și să transporte masa lemnoasă cu ajutorul cailor înapoi în gospodării unde lemnele erau încărcate în autoutilitarele suspecților care se deplasau cu acestea în zona de sud a României (în principal în jud. Giurgiu, Teleorman, Olt, Dolj) unde comercializau ilegal cantitățile de lemne sustrase”, se arată într-un comunicat al DIICOT.

”Modalitățile de constrângere exercitate de către suspecți, metode prin care victimele erau forțate să presteze muncile respective, constau în amenințări repetate și regulate și lovituri aplicate victimelor în mod repetat și regulat cu palmele, pumnii, picioarele, biciul și diverse obiecte contondente, persoanele vătămate fiind aduse în stare de aservire și lipsire de libertate în condițiile în care acestea erau supravegheate permanent de către membrii grupurilor. De cele mai multe ori victimele nu primeau mâncare iar când primeau li se ofereau resturi de mâncare, erau legate (cu lanțuri sau chingi) sau încuiate pe timpul nopții pentru ca acestea să nu poată fugi iar unor victime li se aplicau tratamente umilitoare (erau dezbracate complet și udate alternativ cu apă rece și caldă; erau legate de mâini și picioare și puse să mănâce de pe jos, erau puse să se bata între ele pentru amuzamentul suspecților, li se arunca mâncarea pe jos, etc). Există suspiciunea că unele dintre victime au fost violate sau abuzate sexual”, se mai arată în comunicatul DIICOT.

Descinderi de amploare într-o localitate din județul Argeș, într-o acţiune ce vizează destructurarea unui grup acuzat de trafic de persoane

#DIRECT_ONE_776xeo#