Dezastru pe plajele Vadu-Corbu în weekend-ul trecut: Turiștii au lăsat în urma lor tone de deșeuri (FOTO)

Dezastru pe plajele Vadu-Corbu în weekend-ul trecut: Turiștii au lăsat în urma lor tone de deșeuri (FOTO)
Foto: Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii

Un număr foarte mare de turiști au ales să-și petreacă sfârșitul de săptămână pe plajele sălbatice din Rezervația BiosfereiDelta Dunării. În weekend, în zona Vadu-Corbu-Midias-a înregistrat un număr foarte mare de vizitatori. Din păcate, mizeria lăsată de români în urma vizitei de recreere va face din această zonă, cât de curând, una nefrecventabilă.

Plajele sălbatice din zona Vadu-Corbu-Midia, sufocate de gunoiale lăsate în în urma lor de turiștii de weekend

Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării trage un semnal de alarmă cu privire la deșeurile de pe plajele sălbatice.

Imaginile publicate de Administrație pe Facebook vorbesc de la sine.

Gunoie pe plaja Vadu-Corbu

“Urmările unui turism iresponsabil pe plajele din sudul Rezervației Biosferei Delta Dunării

În acest weekend în care a fost iarăși un număr foarte mare de turiști pe plajele sălbatice din zona Vadu-Corbu-Midia, s-a constatat o tendință a acestora de a lăsa din ce în ce mai multe dintre deșeurile rezultate în urma vizitei de recreere, direct pe plaje, sau pe habitatele naturale din zonă, în loc de a le depozita în locurile special amenajate de unde sunt ridicate regulat de către firma de salubrizare contractată”, transmite reprezentanții Rezervației Biosferei Delta Dunării pe Facebook.

Mizewrie de nedescris pe plajele sălbatice

Aceștia inistă asupra respectării regulilor de vizitare într-o arie naturală protejată, expuse pe panourile din zona plajelor.

“Facem iarăși apel la un comportament responsabil față de natură, de a proteja habitatele naturale de interes comunitar din siturile Natura 2000, cu flora și fauna locală, peisajul și caracteristicile naturale ale zonei de coastă din Rezervația Biosferei Delta Dunării”, conchid cei care se ocupă de curățenia pe plajele sălbatice din zona Vadu-Corbu-Midia.

Mii de români pe plajele Vadu – Corbu – Midia

Sâmbătă, au fost estimați în total pe plajele Vadu – Corbu – Midia, aproximativ 13.500 de turiști și 1.650 de autovehicule. Mai mult, duminică, pe aceleași plaje au fost estimați 11.300 de turiști și 1380 autoturisme.

Turiștii au lăsat în urma lor tone de mizerie, pe plajele sălbatice

Weekend-ul trecut, mai multeechipe mixte formate din inspectorii ecologi ai Administrației Rezervației BiosfereiDelta Dunării, Gruparea Mobilă de Jandarmi Tomis, Constanța și reprezentanții Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul RBDD au întreprinsacțiuni comune de control.

Pentru încălcările legii constatate, ecologi ai Administrației Rezervației BiosfereiDelta Dunăriiau aplicat sâmbătă un număr de 65 amenzi contravenționale în valoare de 43.500 lei, și 7 avertismente, iar duminică au aplicat un număr de 54 de amenzi contravenționale în valoare de 19.600 lei și 16 avertismente, conform Legii 82/1993 și OUG 202/2002.

De asemenea și alte plaje de pe teritoriul RBDD au fost monitorizate de către inspectorii ecologi ai ARBDD, astfel, pe plaja Portița s-au estimat 380 turiști, pe plaja SfântulGheorghe 300 turiști, iar pe plaja Sulina 1700 turiști.

„Motivația dorinței de petrecere a timpului liber în zone naturale, unde se presupune că distanțarea fizică se poate menține, nu justifică sub nici o formă un comportament agresiv față de o arie naturală protejată, o lipsă de respect pentru cei care veghează la protejarea acestor ultime zone sălbatice costiere din țara noastră”, arată ARBDD.

Plajele sălbatice, pline de PET-uri

Urmăriți B1TV.ro și pe