Dezvăluiri bombă despre arhiva SIPA: Monica Macovei şi Dan Tapalagă ar fi sustras un registru de intrări/ieșiri de documente secrete (VIDEO)

Dezvăluiri bombă despre arhiva SIPA: Monica Macovei şi Dan Tapalagă ar fi sustras un registru de intrări/ieșiri de documente secrete (VIDEO)
Foto: revista22.ro

Document bombă publicat în exclusivitate de Evenimentul Zilei. Două persoane importante au sustras un registru de intrări/ieşiri documente secrete şi strict secrete din arhiva SIPA. Potrivit unui document redactat de un fost ofiţer al serviciului, este vorba despre Monica Macovei şi Dan Tapalagă.

”E o notă prin care un cetățean foarte bine informat din SIPA și-a informat șefii cu privire la pătrunderea în noaptea de 7 spre 8 ianuarie 2005 a ministrului Macovei și a domnului Dan Tapalagă în arhiva SIPA unde a zăbovit șase ore și de unde a plecat cu registrul de intrări/ieșiri de documente. Acest registru e un document strict secret, în fapt cheia unei arhive. Acest registru permite înțelegerea și găsirea imediată a tot ce se găsește în arhivă”, a declarat jurnalistul Mirel Curea, redactor șef adjunct la Evenimentul Zilei.

La acel moment, erau arhivate peste 5.600 de dosare secrete despre magistraţi. Potrivit lui Mirel Curea, acest registru ar fi fost restituit câteva luni mai târziu, după ce procurorul clujean Doru Dobogan a preluat funcția de director al serviciului.

”Atenție foarte mare, ei spun Monica Macovei și Tapalagă spun că au intrat acolo și nu au făcut decât să sigileze. Da, asta s-a întâmplat pe 5-6 ianuarie. Noi vorbim de 7-8 ianuarie, atunci au intrat și au stat între orele 20 și 2 dimineața. Nu aveau ce să caute acolo.

Respectivul care a întocmit nota raport spune că li s-au solicitat certificatele ORNISS că doamna Macovei nu avea așa ceva și domnul Tapalagă a tăcut din gură. În situația asta acolo a avut loc un incident de securitate foarte grav, major și șeful arhivei ar fi trebuit să informeze de îndată oficiul”, a mai spus Mirel Curea.

Dezvăluiri bombă despre arhiva SIPA: Monica Macovei şi Dan Tapalagă ar fi sustras un registru de intrări/ieșiri de documente secrete

#DIRECT_ONE_a7zgez#