Sebastian Ghiţă: Florian Coldea a făcut în aşa fel încât Klaus Iohannis să îi ceară demisia lui George Maior din fruntea SRI

Sebastian Ghiţă: Florian Coldea a făcut în aşa fel încât Klaus Iohannis să îi ceară demisia lui George Maior din fruntea SRI

Sebastian Ghiţă a dezvăluit în ultimul episod al interviului acordat din Serbia lui Ion Cristoiu momentul care a dus la plecarea lui George Maior din fruntea SRI. Acesta a afirmat că preşedintelui Klaus Iohannis i-a cerut demisia supărat pe arestarea judecătorului CCR, Toni Greblă.

Fostul deputat susţine, în schimb, că George Maior nu a avut niciun rol în arestarea lui Toni Greblă, ba chiar i-a cerut lui Florian Coldea să nu recurgă la aşa ceva, dar fostul prim-adjunct nu l-a ascultat.

„În ciuda opoziţiei şi a directivei, a rugăminţii, orice vreţi, a lui Maior către Coldea ‘să nu cumva să îndrăzniţi să arestaţi sau să faceţi dosar unui judecător al Curţii Constituţionale! Că asta mai lipseşte să faceţi’. Coldea nici nu l-a băgat în seamă şi a produs acel moment cu Toni Greblă.

I-am şi reproşat, i-am spus lui Coldea direct: ‘eu cred că tocmai ţi-ai zburat directorul din serviciu. Şi cred că ai făcut-o intenţionat. Şi pe mine nu mă păcăleşti. Că nu se poate să nu ştie nimeni din serviciu nimic de faptul că preşedintele îl cheamă pe director şi îi cere demisia. Or mie… Le spunem altora că preşedintele n-a ştiut nimic şi tu, Coldea, n-ai ştiut nimic şi Maior s-a dus la preşedinte fără să ştie nimic, luat de la Bilanţul MAI-ului. Nu cred că, cu toată prietenia, punându-se la dispoziţia Cotroceniului şi având nevoie de un director apropriat Cotrocenilor să vină la SRI, eu cred că strânindu-se acea dezbatere în societate şi văzând interviul lui Maior, în mintea lui Florian Coldea a apărut această oportunitate. Şi a produs evenimentul cu Toni Greblă şi cu struţii”, a afirmat Sebastian Ghiţă.

Fostul deputat arată că imediat după Klaus Iohannis l-a chemat pe Maior la el şi i-a cerut demisia, iar astfel a plecat acesta din fruntea SRI.

„Mi-aţi creat un dezechilibru în Stat. Un judecător de la Curtea Constituţională nu se arestează. Vă rog să vă daţi demisia”, susţine Ghiţă că i-ar fi spus Iohannis lui Maior.

Cu toate acesta, Ghiţă susţine că a negat permanent că ar fi fost implicat şi ar fi făcut acest demers special pentru a îi crea probleme lui George Maior.

Ultima oră
14:32 - David Popovici, premiat de Ministerul Educației: „Aș vrea să profit de imaginea și de valul pe care l-am creat, să inspir cât mai mulți copii să se apuce de sport”
14:15 - Miniștrii de externe ai României și Marii Britanii, scrisoare către Președintele Consiliului de Securitate al ONU pe tema atacului împotriva vasului „Mercer Street”
13:56 - Fenomenul ce ia amploare! Cum reuşesc turiştii care vin din Grecia să păcălească vameşii la graniţa României cu Bulgaria. Şiretlicul e foarte periculos
13:56 - Cristian Băcanu (PNL): Remarc, la fel ca Președintele Iohannis, că desființarea Secției Speciale pentru Magistrați bate pasul pe loc
13:55 - Șarpe de un metru descoperit în Parcul Herăstrău, aproape de locul de joacă pentru copii
13:09 - GCS: Numărul de infectări cu SARS-COV-2 în ultimele 24 de ore, în creștere
13:02 - INS: Afacerile din comerţul cu amănuntul au crescut în primele şase luni cu 13,4%, în timp ce în luna iunie a fost de 12% faţă de iunie 2020
12:48 - Ambasada SUA din Viena, jefuită. Hoții au furat o piesă în valoare de 700.000 de euro
12:31 - Klaus Iohannis, critici la adresa ministrului Justiției, Stelian Ion: „Nu a găsit calea potrivită pentru desființarea SIIJ” / „Sunt şi alte reforme care au fost promise şi deocamdată auzim că se întâlnesc şi se discută”
12:13 - Klaus Iohannis, despre începerea anului școlar în format fizic: „Nu suntem acum la începutul pandemiei, vreau să cred că suntem spre sfârșitul pandemiei”