Românul acuzat de propagandă teroristă a fost arestat preventiv

Românul acuzat de propagandă teroristă a fost arestat preventiv

Românul acuzat de procurorii DIICOT pentru promovarea unor mesaje radicale specifice organizaţiei teroriste ISIS şi suspectat că se afla într-o etapă avansată de radicalizare a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.
Decizia a fost luată vineri de Curtea de Apel Bucureşti, anunţă Agerpres.

Bărbatul de naţionalitate palestiniană a fost reţinut joi de către procurorii antimafia, care au efectuat o percheziţie la domiciliul acestuia, pe raza judeţului Ilfov, ocazie cu care au fost găsite şi ridicate documente, materiale de propagandă, medii de stocare şi sisteme informatice.

Potrivit DIICOT, el prezenta indicatori specifici unei persoane aflate într-o etapă avansată a procesului de (auto)radicalizare pe linia ideologiei unor organizaţii teroriste din Orientul Mijlociu.
Anchetatorii mai susţin că suspectul a promovat sistematic în mediul online idei, concepţii şi atitudini specifice unor entităţi teroriste.

Concret, el a manifestat interes pentru acţiunile derulate de organizaţii teroriste din Orientul Mijlociu, accesând constant materiale cu caracter jihadist, care promovau inclusiv modalităţi de a ajunge în Siria şi de a comite atentate teroriste, precizau procurorii DIICOT, într-un comunicat de presă.

Conform IGPR, suspectul ar fi accesat site-uri şi forumuri cu caracter jihadist, ar fi postat şi distribuit materiale foto-video care fac apologia cauzei jihadiste, inclusiv materiale cu un conţinut extrem de violent şi ar fi elogiat atentatele comise de organizaţia teroristă Daesh (acronimul pentru ISIS, n.r.) şi discursurile unor imami radicali, care promovează sectarismul religios şi încurajează violenţa împotriva altor confesiuni religioase.