Nădlac: DIICOT a pus tunurile pe FRONTIERIȘTII suspectați că iau bani din traficul de migranți. 18 percheziţii în două zile! (VIDEO)

Nădlac: DIICOT a pus tunurile pe FRONTIERIȘTII suspectați că iau bani din traficul de migranți. 18 percheziţii în două zile! (VIDEO)

Timp de două zile, 9 și 10 aprilie, procurorii DIICOT – Structura Centrală, au efectuat 18 percheziții domiciliare în Arad, Timiș, Bihor și Maramureș. Ținta: o grupare infracțională care se ocupa cu traficul de migranți, „ajutată” de polițiști de frontieră de la Nădlac, bineînțeles „contra cost”, scrie Aradon.

Procurorii spun că grupul infracţional, constituit în scopul traficului de migranţi, era sprijinit de către lucrători din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră – Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac.

Frontieriştii, în baza unei înţelegeri anterioare cu liderii grupului infracţional, permiteau trecerea frauduloasă a frontierei de stat a României către Ungaria a autovehiculelor/camioanelor (în interiorul cărora se aflau persoane – cetăţeni străini – care doreau să ajungă ilegal în spaţiul Schengen).

Din cercetările efectuate de procurori a mai rezultat că lucrători de poliţie vama Nădlac au acceptat primirea unor sume de bani, în legătură cu neîndeplinirea unor acte ce intră în îndatoririle de serviciu, se arată într-un comunicat al DIICOT.

Gruparea a început să acționeze din luna martie 2017 până la sfârșitul lunii iunie 2017. Liderii ei erau cetăţeanul pakistanez Ahmad Khan Saeed și inculpatul Timiș Istrate. Cei doi au iniţiat şi constituit, împreună cu suspectul B.L.V., în calitate de membru executant, un grup infracţional organizat, sprijinit pe teritoriul României de cel puțin 15 alte persoane, toate de cetățenie română. Din cercetări a rezultat că membrii grupului au acționat coordonat pentru transportul migranților pe ruta Bulgaria-Serbia-Cipru-România-Ungaria-Austria-Germania-Italia-Slovenia.

Procurorii DIICOT – Structura Centrală au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor Timiș Istrate, Burfete Cristian, Ștefanache Robert Iulian, Mihali Cristian, Șerezan Vasile, Mihali Ilie Daniel, Grec Ștefan, Ștețco Iulian Dumitru și Grec Petrea pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat şi trafic de migranți. De asemenea, pe teritoriul Austriei au fost efectuate cinci percheziții domiciliare, cetăţeanul pakistanez Ahmad Khan Saeed fiind reținut și ulterior arestat. Inculpaţii urmează să fie prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. Faţă de inculpatul Bozga Ioan Dacian, procurorii DIICOT au dispus măsura preventivă a controlului judiciar.

Reprezentanții Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea au menționat că, până la această oră, conducerea inspectoratului nu a fost înștiințată despre faptul că vreun lucrător de poliție de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac să fi fost reținut în dosarul instrumentat de DIICOT – Structura Centrală.

Pentru destructurarea grupului infracţional organizat s-a constituit o echipă comună de anchetă între autorităţile judiciare din România, Austria şi Slovenia.

Ultima oră
00:00 - Primele concluzii după tragedia din București: Nu au fost asigurate în totalitate acele sprijiniri de maluri pentru a nu se genera acest eveniment
23:58 - Cum s-au dat de gol mai mulți români veniți din Luton, care au prezentat certificate COVID false. Raed Arafat: Acest lucru e extrem de grav, înseamnă că ești dispus să răspândești boala, că nu te interesează nimic
23:25 - Alexandru Rafila, despre testarea obligatorie, pe banii lor, a medicilor care refuză vaccinarea: Îi va enerva. Cum să-i pedepsești? Tu ai nevoie de ei pentru valul 4 al pandemiei și vii să-i ameninți? (VIDEO)
23:11 - Raed Arafat, primele declarații după tragedia de la Biblioteca Națională: Aceste accidente denotă că nu s-a asigurat zona foarte bine
22:48 - Alexandru Rafila: N-avem încă 5 milioane de persoane vaccinate cu ambele doze, dar am văzut un clip postat de premier. Eu știu că atunci când ai un eșec, nu faci un videoclip ca să sărbătorești (VIDEO)
22:38 - Cutremur în Vrancea. Seismul produs luni seara este cel de-al 11-lea înregistrat în România, în ultimele două zile
22:22 - Cipru introduce măsuri mult mai stricte pentru prevenirea COVID-19. Ce acte trebuie să aibă turiștii la intrarea în țară și în spațiile publice
22:12 - Virgil Guran (PNL): Sper că nu se dau bani la rectificare contra voturi. Vedem atunci… / Avem colegi cărora li s-au scos niște dosare / Serviciile au intervenit prin partide. Asta nu trebuie să se mai întâmple (VIDEO)
21:35 - Virgil Popescu, ministrul Energiei: OMV nu poate vinde acțiunile de la Petrom către o altă companie fără acordul statului român
21:30 - Violeta Alexandru: Rectificarea bugetară nu trebuie să pară ca și când ar fi o vânătoare de vrăjitoare, ca și cum așteptăm la cotitură un pretext contra unor miniștri