Dinel Staicu, despre mita pentru judecătoarea Veronica Cîrstoiu: Fratele meu a dat banii, vrea să recunoască. Eu nu eram la curent (VIDEO)

Dinel Staicu, despre mita pentru judecătoarea Veronica Cîrstoiu: Fratele meu a dat banii, vrea să recunoască. Eu nu eram la curent (VIDEO)

Dinel Staicu a ajuns marți la sediul DNA. Omul de afaceri este audiat în dosarul judecătoarei Veronica Cîrstoriu. El este acuzat că a dat magistratului o mită de 1,2 milioane de euro pentru a fi scăpat de o condamnare de 7 ani.

Surpriză însă. Staicu susține că fratele său este cel care a încercat să mituiască magistrații fără știrea sa, suma totală pe care le-ar fi dat-o este de 1,5 milioane de euro.

„E o mega escrocherie. Avocatele au dosar de înșelăciune. Fratele a vrut să facă o faptă bună, dar păcatul meu este că i-am prezentat aceste avocate și i-am spus să aibă încredere în ele. Mie nu mi-au spus că în fiecare săptămână ele făceau testul cu el. Dă-ne 100 de mii că îl scăpăm luna asta, ele dădeau banii înapoi și uite așa au trecut doi ani. Nici nu eram la curent, știam că avocata avea 1.500 de euro pe luna și una 10 mii pe an. Nu știam ce face fratele meu. Aseară am primit un bilet de la fratele meu și mi-a spus că vrea să recunoscă tot. E vorba de 1, 5 milioane de euro”, a declarat Staicu pentru jurnaliști.

Staicu a mai spus că se așteaptă să fie arestat, ba chiar va cere acest lucru pentru că nu mai suportă presiunea mediatică.

„Mă îndoiesc că acești bani au ajuns la judecătoare. Mă aștept să fiu arestat, voi cere să fiu arestat .Nu mai suport ce se întâmplă din punct de vedere mediatic. Dacă am făcut 2 ani de pușcărie acum nu mă mai sperie nimic.  Dacă era să corup eu judecători, o făceam când eram afară. Deci puteam să iau măsuri atunci. Dar nu am făcut asta. Eu sunt un trofeu. Avocatele care au luat banii au făcut denunț”,
a mai spus Staicu.

Judecătoarea Veronica Cîrstoiu, de la Curtea de Apel Bucureşti, şi fiul acesteia au primit mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile în dosarul sumelor totalizând peste un milion de euro pentru soluţii favorabile în procese.

Dinel Staicu: Fratele meu a dat mită avocatelor

Embed:
Tags: