Dinu Pescariu și Claudiu Florică scapă de acuzațiile din Dosarul Microsoft

Dinu Pescariu și Claudiu Florică scapă de acuzațiile din Dosarul Microsoft
Foto: captură B1 TV

Dinu Pescariu și Claudiu Florică scapă de acuzația de spălare de bani din Dosarul Microsoft. Tribunalul București a decis vineri că din dosarul în care cei doi au fost trimiși în judecată în urmă cu mai bine de un an și jumătate lipsește autorizarea prealabilă a procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Astfel judecătorii au dispus anularea ordonanței de punere în mișcare a acțiunii penale împotriva lui Dinu Pescariu și a lui Claudiu Florică, informează B1 TV.

Cei doi au fost trimiși în judecată la finalul anului 2017, iar dosarul se afla în cameră preliminară. Ei au invocat lipsa unei proceduri corecte și au scăpat și de ultimele acuzații pe care procurorii DNA le aduceau împotriva lor.

În dosarul Microsoft, Pescariu și Florică erau acuzați de spălare de bani, începând încă din anul 2004.

Decizia nu este una definitivă. Ea poate fi contestată în termen de zece zile de la comunicare, urmând ca magistrații de la Curtea de Apel București să dea o decizie definitivă. De altfel, Dinu Pescariu și Claudiu Florică au scăpat, rând pe rând, de acuzațiile aduse de procurorii anticorupție, asta după ce, inițial, au fost denunțători în dosarul Microsoft.