Direcția Generală Anticorupţie primește energie electrică de la grupul RCS-RCS (VIDEO)

Direcția Generală Anticorupţie primește energie electrică de la grupul RCS-RCS (VIDEO)
Foto: gandul.info

Aproximativ 2.000 de euro lunar. Atât plăteşte Direcția Generală Anticorupţie din Ministerul Afacerilor Interne pentru curentul furnizat de grupul RCS-RCS. Contractul este valabil până în iunie 2020, informează investigatiimedia.ro, citat de B1 TV.

În iunie 2016, Direcția Generală Anticorupție devine clientul de electricitate al companiei RCS-RDS, care până atunci îi fusese doar furnizor de cablu tv, potrivit investigatiimedia.ro. Contractul a fost semnat de actualul şef al instituţiei, după o procedură de achiziţie publică ce a durat două luni.

Două companii au trimis oferte: RCS-RDS și Elsaco, o firmă din Botoșani. Pe criteriul prețului mai mic a fost aleasă oferta RCS-RDS.

Primul contract a fost încheiat pe o perioadă de cinci luni. DGA se angaja să plătească aproape 10.000 de euro pentru alimentarea cu energie electrică a sediului din Șoseaua Olteniței.

Direcția Generală Anticorupţie primește energie electrică de la grupul RCS-RCS

#DIRECT_ONE_v0yp46#

Purtătorul de cuvânt al DGA, Sarmizia Fetcu, a declarat pentru Centrul de Investigații Media că factura de curent pentru sediul din Olteniței este, în medie, undeva la 7.500 de lei pe lună. Pe timp de vară, din cauza folosirii instalațiilor de aer condiționat, factura poate ajunge la 9.000 de lei pe lună.

La sfârșitul anului trecut, DGA şi RCS & RDS au încheiat un nou contract, pentru anul 2017, cu o valoare de 100.659,60 de lei fără TVA.

Potrivit investigatiimedia.ro, contractul a fost semnat după pensionarea fostului șef al instituției, chestorul Jenică Arion. Acesta apare într-o înregistrare din 2013, atașată dosarului în care directorul Antena 1 este acuzat că l-a șantajat pe managerul grupului RCS-RDS. Fostul șef al DGA este interceptat discutând atunci cu Ioan Bendei despre un ajutor din partea companiei private și între cei doi pare să existe o relație de amiciție. DGA a precizat că nu a primit niciodată, direct, sponsorizări din partea companiilor din grupul deținut de Teszari.

Ultima oră
00:20 - Explicații oficiale pe subiectul „gen” în loc de „sex” în cartea electronică de identitate. Ce spun reprezentanții Ministerului de Interne (VIDEO)
23:55 - Medicul Cristian Oancea: Comunicarea cu privire la imunizarea împotriva COVID-19, mai importantă ca restricțiile pentru persoanele nevaccinate (VIDEO)
23:49 - RISE Project: Autoritatea Electorală Permanentă, instituția care organizează și supraveghează procesul electoral, capturată de o grupare consolidată după o tentativă de omor
23:32 - Beatrice Mahler, despre persoanele care refuză imunizarea: Teama de vaccin și efectele secundare este mai mare ca teama de boală (VIDEO)
23:17 - Ioana Constantin (PMP): Cioloș are probleme serioase cu memoria politică. Certa UDMR că nu vor alegeri locale în două tururi, ca și când în 2016 n-a scos chiar el, noaptea ca hoții, acest lucru din programul de guvernare
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)
22:34 - Grindină și furtuni puternice în Galați și în Brăila. Zeci de copaci au distrus autoturisme, vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat pe o mașină
22:16 - Sorin Cîmpeanu, despre schimbările în structura anului școlar: Voi susține nevoia de extindere a perioadei de cursuri (VIDEO)
21:58 - Dezastru la Titularizare. Sorin Cîmpeanu: Am avut 34.000 de candidați, doar 11.000 au luat peste 7. Au fost 15 note de 1. Avem probleme și cu profesorii corectori – 97% din note au fost schimbate după contestații (VIDEO)