Directoarea unei școli din Constanța, acuzată că îi lovește și îi jignește pe elevi

Directoarea unei școli din Constanța, acuzată că îi lovește și îi jignește pe elevi

Directoarea unei școli din comuna Corbu, județul Constanța, este acuzată că îi lovește și îi jignește pe copii. Cazul a fost expus de părinții unor elevi de clasa a IV-a de la Școala ”Gheorghe Lazăr”, într-o scrisoare pe care au trimis-o jurnaliștilor, prin email.

Aceștia spun că în 23 octombrie, pentru că în clasă ar fi fost gălăgie, învățătoarea Elena Badea i-a lovit pe toți copiii cu rigla peste palme.

”Astfel, au fost bătuți toți elevii clasei a IV-a B, la rând, cu rigla peste palme, în țipetele și urletele isterice ale doamnei, care îi împroșca cu apelative jignitoare precum idioți, tampiți, proști. Doamna Elena Badea (…) a recidivat în utilizarea de expresii jignitoare similare celor menționate mai sus și a bătut de nenumărate ori diverși elevi ai clasei, din motive închipuite și doar de dânsa știute. Chiar dacă loviturile au fost mai mult sau mai puțin dureroase, elevii au fost foarte speriați de comportamentul nervos și agresiv al doamnei învățătoare. După cum știm și noi ca părinți, legea educației nu dă dreptul niciunui cadru didactic să lovească elevii, să-i insulte și să-i jignească. (…) De altfel, doamna învățătoare Elena Badea și-a schimbat radical atitudinea de când este director, manifestând un comportament violent și față de elevii altor clase”, se menționează în documentul citat de Mediafax.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa au precizat că până în prezent nu a fost depusă nicio sesizare sau plângere în legătură cu acest caz, dar că va fi declanșată o anchetă la Şcoala Gimnazială ”Gheorghe Lazăr”.

Ultima oră
00:20 - Explicații oficiale pe subiectul „gen” în loc de „sex” în cartea electronică de identitate. Ce spun reprezentanții Ministerului de Interne (VIDEO)
23:55 - Medicul Cristian Oancea: Comunicarea cu privire la imunizarea împotriva COVID-19, mai importantă ca restricțiile pentru persoanele nevaccinate (VIDEO)
23:49 - RISE Project: Autoritatea Electorală Permanentă, instituția care organizează și supraveghează procesul electoral, capturată de o grupare consolidată după o tentativă de omor
23:32 - Beatrice Mahler, despre persoanele care refuză imunizarea: Teama de vaccin și efectele secundare este mai mare ca teama de boală (VIDEO)
23:17 - Ioana Constantin (PMP): Cioloș are probleme serioase cu memoria politică. Certa UDMR că nu vor alegeri locale în două tururi, ca și când în 2016 n-a scos chiar el, noaptea ca hoții, acest lucru din programul de guvernare
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)
22:34 - Grindină și furtuni puternice în Galați și în Brăila. Zeci de copaci au distrus autoturisme, vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat pe o mașină
22:16 - Sorin Cîmpeanu, despre schimbările în structura anului școlar: Voi susține nevoia de extindere a perioadei de cursuri (VIDEO)
21:58 - Dezastru la Titularizare. Sorin Cîmpeanu: Am avut 34.000 de candidați, doar 11.000 au luat peste 7. Au fost 15 note de 1. Avem probleme și cu profesorii corectori – 97% din note au fost schimbate după contestații (VIDEO)