Dispozitive noi în dotarea Poliției Rutiere: Polițiștii vor putea monitoriza și accesa din teren bazele de date ale instituției

Dispozitive noi în dotarea Poliției Rutiere: Polițiștii vor putea monitoriza și accesa din teren bazele de date ale instituției
Foto: Facebook/Poliția Română

Poliția Română a inițiat o licitație pentru achiziționarea unui număr de 10.000 de dispozitive mobile (tablete) care vor permite agenților din teren să acceseze online bazele de date ale instituției. Contractul a fost estimat la 38,75 milioane de lei, fără TVA.

„Obiectivele specifice ale proiectului se referă, în principal, la dotarea unităţilor de poliţie rutieră cu autospeciale şi cu echipament hardware/aplicații software adecvate, precum și la îmbunătățirea proceselor decizionale în domeniul managementului erijării eficiente a resurselor financiare, logistice și umane, în vederea creșterii prezenței în trafic a forțelor de poliție rutiră precum și a mobilitășii acesteia.

De asemenea, acest proiect își propune îmbunătățirea activităților de supraveghere și control al traficului rutier, de prevenire și combatere a infracțiunilor la codul rutier”, se mneționează în prezentarea proiectului. 

Durata proiectului

Contractul este parte a proiectului „Dezvoltarea unui sistem mixt mobil de monitorizare a traficului rutier privind încălcarea regulilor de circulație”, finanțat din fonduri europene.

Proiectul se va desfășura pe parcursul a 30 de luni (1 iulie 2021 – 31 decembrie 2023), având drept obiectiv creşterea gradului de siguranţă rutieră și scăderea numărului persoanelor decedate în accidente de circulaţie prin dotarea corespunzătoare a structurilor de poliție rutieră.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră