DNA a încasat o NOUĂ LOVITURĂ! Liderul POLITIC A SCĂPAT DE DOSAR! (FOTO)

DNA a încasat o NOUĂ LOVITURĂ! Liderul POLITIC A SCĂPAT DE DOSAR! (FOTO)

După dezastrul din dosarul Miscrosoft, în care acuzațiile la adresa a șapte foști miniștri au fost clasate deoarece infracțiunile de care erau acuzați s-au prescris, Direcția Națională Anticorupție (DNA) încasează o nouă lovitură.

Mai nou, și președintele Consiliului Județean (CJ) Ilfov, Marian Petrache, a scăpat de dosarul deschis de DNA.

Procurorii anticorupție au clasat dosarul la data de 9 ianuarie, după aproape un an de la demararea anchetei, se arată într-un răspuns al DNA pentru Sursa Zilei.

„La data de 09 ianuarie 2018, în dosarul la care faceți referire, procurorii din cadrul DNA au dispus soluția clasării față de persoana menționată pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și șantaj întrucât faptele nu există, deoarece, în cauză, nu au fost descoperite probe care să stabilească o legătură între foloasele primite de inculpat și anumite acțiuni sau inacțiuni ale acestuia, din perspectiva calității sale de secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, care să-i producă anumite beneficii martorului”, menționează DNA.

Dosarul fusese deschis în baza unui denunț formulat de fostul primar din Jilava, Adrian Mladin.

DNA a anunțat, în februarie anul trecut, că a început urmărirea penală faţă de preşedintele CJ Ilfov, Marian Petrache, pentru luare de mită şi şantaj.

Prima reacție a lui Petrache după e a aflat că a scăpat de acuzații:

Având în vederea informația oferită public de DNA, fac următoarele precizări:

În România a fost și încă este corupție și lupta împotriva corupției trebuie să continue. În același timp, consider că nu trebuie să fie făcute abuzuri asupra niciunui om, indiferent dacă este sau nu om politic. Acesta este motivul pentru care nu vreau să dezvolt, nu vreau să se interpreteze. Eu fiind om politic și întâmplându-mi-se ce mi s-a întâmplat, nu vreau să se tragă concluzia că lupta împotriva corupției nu este necesară. Însă este nevoie și de o lege a răspunderii magistraților, la fel cum procurorii trebuie sprijiniți printr-o legislație adecvată în lupta împotriva corupției”, arată Marian Petrache, pe pagina personală de Facebook.

Marian Petrache (Foto: Facebook)

Tags: