DNA cere arestarea judecatoarei Elena Burlan-Pușcaș, pentru o șpagă de 50.000 de euro: Ea aprobase reținerile din dosarul Black Cube (FOTO, VIDEO)

DNA cere arestarea judecatoarei Elena Burlan-Pușcaș, pentru o șpagă de 50.000 de euro: Ea aprobase reținerile din dosarul Black Cube (FOTO, VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

UPDATE:Judecătoarea Elena Burlan-Puşcaş susţine că este nevinovată şi tot acest episod ar avea loc după un denunţ al unei persoane care vrea să îşi uşureze situaţia juridică.

„Singurul lucru pe care îl am de zis e că sunt nevinovată. Am fost 23 de ani judecător onest, am judecat corect, nu am avut probleme niciodată. Dacă un denunţ al unui condamnat care vrea să îşi uşureze situaţia poate să îngroape cariera unui judecător atunci înseamnă că asta e ţara în care trăim şi ne merităm soarta.

Cine a făcut un denunţ acum doi ani ca să îşi uşureze situaţia. A pretins că a luat bani în 2009 de la nişte ţigani din nu ştiu ce clan să nu ştiu ce să fac cu ei în condiţiile în care deja am dat o suspendare.

Dacă era ceva de făcut mi se părea normal ca cineva să spună atunci, nu după 10 ani să beneficieze de o reducere a pedepsei pe vorbe.”

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au cerut, joi, instanţei arestarea preventivă a Elenei Burlan-Puşcaş, judecător în cadrul Tribunalului Bucureşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită.

„În contextul judecării unui dosar penal ce privea săvârșirea unor infracțiuni cu violență, inculpata Burlan-Pușcaș Elena, în calitatea menționată mai sus, a primit, în perioada 2009-2010, de la patru dintre inculpații vizați de cercetarea judecătorească (din care doi cercetați pentru tentativă de omor calificat) suma totală de 50.000 euro”, potrivit procurorilor anticorupție.

Pușcaș este judecătoarea care îl ține sub control judiciar pe Daniel Dragomir, fost colonel SRI.

De asemenea,judecătoarea este cea care a aprobat măsurile preventive în dosarul Black Cube.

Elena Burlan este căsătorită cu fostul fotbalist Marcel Puscaş. Anterior ea a avut un mariaj cu un sirian.

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Redăm mai jos comunicatul integral al DNA

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale, iar la data de 17 mai 2018, au înaintat Curții de Apel București referatul cu propunere de arestare preventivă a inculpatei
BURLAN-PUȘCAȘ ELENA, la data faptelor și în prezent judecător în cadrul Tribunalului București, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită.

Anterior, la data de 16 mai 2018, având în vedere calitatea de magistrat a inculpatei Burlan-Pușcaș Elena, Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat favorabil propunerea menționată.

În referatul procurorilor se arată că, în dosarul înregistrat la D.N.A. în anul 2016, au fost identificate date și probe care conturează următoarea stare de fapt:
În contextul judecării unui dosar penal ce privea săvârșirea unor infracțiuni cu violență, inculpata Burlan-Pușcaș Elena, în calitatea menționată mai sus, a primit, în perioada 2009-2010, de la patru dintre inculpații vizați de cercetarea judecătorească (din care doi cercetați pentru tentativă de omor calificat) suma totală de 50.000 euro.
Banii respectivi au fost primiți de magistrat pentru a dispune față de cei doi inculpați cercetați pentru tentativă de omor calificat înlocuirea măsurii preventive a arestării cu măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu, lucru care s-a și întâmplat în perioada 01 octombrie 2009 – 26 ianuarie 2010. De fiecare dată, aceste soluții au fost desființate de instanța superioară de control judiciar.
În același context, pentru aceeași sumă de bani, printr-o sentință din luna februarie 2010, judecătorul Burlan-Pușcaș Elena a pronunțat pedepse cu suspendarea executării față de toți inculpații din dosarul respectiv.
În faza de apel, în luna decembrie 2010, această sentință a fost desființată în parte, Curtea de Apel București pronunțând pedepse cu executare față de autorii infracțiunii de tentativă de omor calificat, aceste pedepse fiind de 8 ani, respectiv 7 ani și 6 luni.
Inculpatei Burlan-Pușcaș Elena i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.
Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Urmăriți B1TV.ro și pe