DNA, după publicarea raportului MCV: Instituția tratează cu atenție recomandările făcute de Comisia Europeană 

DNA, după publicarea raportului MCV: Instituția tratează cu atenție recomandările făcute de Comisia Europeană 

Direcția Națională Anticorupție a reacționat, miercuri, după ce Comisia Europeană a publicat un raport MCV extrem de dur la adresa României.

Într-un comunicat de presă, DNA precizează că va rămâne angajată în activitatea de combatere a corupției la nivel înalt”.

”Conducerea D.N.A a luat la cunoștință de conținutul raportului MCV publicat de Comisia Europeană la data de 13 noiembrie 2018.

Se constată că în Raport, îndeplinirea obiectivului nr. 3 din MCV, intitulat Combaterea corupției la nivel înalt este pus în legătură de durabilitatea Direcției Naționale Anticorupție și ireversibilitatea luptei împotriva corupției.

Raportat la acest aspect, DNA subliniază că va rămâne angajată în activitatea de combatere a corupției la nivel înalt, îndeplinindu-și atribuțiile legale, cu profesionalism și imparțialitate.

Apreciind că observațiile exprimate în mod constant de DNA în contextul modificărilor legislative privind sistemul judiciar și codurile sunt similare cu punctul de vedere exprimat în raportul MCV, instituția tratează cu atenție recomandările făcute de Comisia Europeană și își exprimă speranța ca instituțiile-cheie din România vor acționa astfel încât «să facă dovada unui angajament ferm față de independența sistemului judiciar și față de lupta împotriva corupției și să acționeze pentru refacerea capacității naționale de garanții, control și echilibru», potrivit concluziei Raportului”, se arată în comunicatul de presă al DNA.

Tags: