Traian Băsescu: Morar nu a subordonat DNA în faţa SRI. Nu la fel pot spune de Kovesi (VIDEO)

Traian Băsescu: Morar nu a subordonat DNA în faţa SRI. Nu la fel pot spune de Kovesi (VIDEO)

În contextul contrazicerilor apărute în spaţiul public între Daniel Morar şi Laura Codruţa Kovesi privind protocolul secret încheiat în 2009 între SRI şi Parchetul General, fostul preşedinte a povestit, într-o intervenţie telefonică pentru B1TV, cum a fost nevoie în timpul mandatului său să organizeze o mediere între cele două tabere.

„Daniel Morar a avut o relaţie extrem de tensionată cu SRI pe care la un moment dat a trebuit să o mediez eu: Pe de o parte Maior şi Coldea, pe cealaltă Morar. Tensiunile au pornit de la transmiterea informaţiilor către DNA. Acum am înţeles că ele mai aveau un filtru, nu era o relaţie directă SRI-DNA ci treceau pe la doamna Kovesi pe la Parchetul General şi pe urmă veneau.

Ce nu pot să fac este să descriu problemele care au fost ridicate de fiecare din cele două părţi, pentru că a fost o discuţie la mine în cabinet şi nu se face ca un preşedinte să descrie discuţiile din cabinet la el. „, a afirmat Traian Băsescu.

Fostul preşedinte a subliniat că „Morar a fost departe de a subordona instuţia către SRI”, afirmând că se îndoieşti că acest lucru nu îl poate spune şi în cazul mandatului lui Kovesi.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

După ce fost procuror-şef al DNA, Daniel Morar, a criticat în termeni duri protocolul semnat între Parchetul General şi SRI în 2009 şi a afirmat că nu l-a respectat niciodată în mandatul său, Laura Codruţa Kovesi a ieşit public şi i-a dat replica actualului judecător CCR afirmând că protocolul a fost aplicat şi în mandatul acestuia la DNA, iar asta nu l-a denunţat niciodată ca fiind ilegal. (Detalii AICI)

Ultima oră
21:42 - Accident în București: Cum au reușit polițiștii să se răstoarne cu mașina, în plină zi (FOTO)
21:34 - Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, despre introducerea vaccinării periodice împotriva COVID-19: „Cred că putem să ne gândim ca la vaccinarea antigripală”
21:13 - Ioana Mihăilă, despre testarea periodică a medicilor nevaccinați din fonduri proprii: “Semnalele pe care le-am primit sunt bune”/ “Aproximativ 58% din personalul sanitar este vaccinat”
20:55 - Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, anunță creșterea plăților pentru medicii de familie care vaccinează la domiciliu
20:35 - O familie de români a plecat cu Tico la mare, în Grecia, fără roată de rezervă. Ce au pățit pe drum cei patru pasageri și cum arăta portbagajul (FOTO)
20:33 - Ioana Mihăilă, despre posibile restricții pentru nevaccinați: „Nu e vorba doar despre accesul în mall-uri, e vorba de spații publice închise neesențiale, în weekend”
20:15 - Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, dezvăluie cel mai pesimist scenariu privind valul 4: „87% din noile cazuri şi 91% din decesele din ultimele săptămâni sunt la persoane nevaccinate”
19:55 - OMS recomandă guvernelor din Europa creșterea numărului de teste gratuite anti-COVID-19, pe fondul evoluției variantei Delta
19:38 - CNCAV: Peste 16.500 persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore
19:17 - Eduard Novak, primul ministru care va participa la Olimpiadă, în calitate de sportiv. Când se vor desfășura Jocurile Paralimpice