Lotul plagiatorilor: Academia SRI a reclamat alți 7 absolvenți de doctorat la CNATDCU

Lotul plagiatorilor: Academia SRI a reclamat alți 7 absolvenți de doctorat la CNATDCU

Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul” a trimis un nou lot de 7 doctori către Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU), pentru a cerceta un posibil plagiat, arată pressone.ro.

Între cei șapte doctori ale căror teze tocmai au fost reclamate, cei mai cunoscuţi sunt Daniel Andrei Moldoveanu − fost consilier de stat al președintelui Traian Băsescu și fost șef al Comunității Naționale de Informații, Toma Rus – fost şef al Direcţiei Generale de Combatere a Crimei Organizate din IGPR, și judecătoarea Corina Jîjîie, fostă șefă a Secției Penale de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), arată sursa menționată.

În urma acestor noi sesizări, lotul plagiatorilor trimiși de către Academia SRI pentru verificări ajunge la 26 de persoane.

Până în prezent, singurul titlu de doctorat care a fost retras în urma sesizării Academiei SRI este cel al judecătoarei Florica Diaconescu.

În schimb, mai arată pressone.ro, în cazul altor patru teze care au fost arătate drept plagiate în urma unor verificări făcute de presă, Academia SRI nu a luat nicio decizie, acestea nefiind trimise către CNATDCU.

Este vorba de tezele a patru persoane cu funcții importante în statul român: fostul premier Mihai Tudose, directorul SIE Gabriel Vlase, fostul prim-adjunct al procurorului general Bogdan Licu și avocata Loredana Radu, care l-a reprezentat și pe Victor Ponta.

”The Facebook Dilemma”, cea mai amplă investigație despre impactul rețelei de socializare asupra vieții private, difuzată ÎN EXCLUSIVITATE pe B1 TV, pe 1 ianuarie, de la ora 21.00

Urmăriți B1TV.ro și pe