Documentele alegerilor NU au fost distruse! Fosta șefă AEP, declarații în scandalul alegerii lui Băsescu din 2009

Documentele alegerilor NU au fost distruse! Fosta șefă AEP, declarații în scandalul alegerii lui Băsescu din 2009
Foto: Monitorul de Cluj

Ana Maria Pătru, fosta șefă a Autorității Electorale Permanente, a declarat că documentele de la alegerile prezidențiale din 2009 nu au fost distruse, așa cum s-a spus în spațiul public, iar ele pot fi găsite la AEP.

Declarația a fost făcută în contextul în care ea ar urma să fie chemată săptămâna viitoare la audieri în comisia parlamentară ce anchetează desfășurarea acestui scrutin.

"Poate comisia va cere arhiva BEC. Aceasta se află la Autoritatea Electorală Permanentă. Colegii de acolo vor preda arhiva comisiei sau Parchetului. Alte documente pot fi luate de la AEP adică arhiva optică. Se găsesc în arhiva AEP. Nu au fost incendiate, exclus aşa ceva. În 2009, AEP nu avea atribuţii clare. MAI era tutorele alegerilor, dar şi AEP avea câteva atribuţii", a declarat Pătru, pentru România TV.

Această comisie parlamentară a fost constituită în urma dezvăluirilor făcute de jurnalistul Dan Andronic potrivit cărora, în noaptea alegerilor prezindențiale din 2009, în casa lui Gabriel Oprea ar fi avut loc o întâlnire la care au participat, printre alții, Laura Codruța Kovesi, George Maior și Florian Coldea.

Pătru a mai susținut că nu a primit nicio invitație pentru a se prezenta la audieri în comisie și că nu îi cunoaște pe oamenii ale căror nume au fost invocate în acest scandal: ”Nu am primit oficial nicio invitaţie la comisie. Am auzit doar din spaţiul public faptul că aş fi invitată. Probabil că mă voi prezenta, dar analizez situaţia. În 2009 eram vicepreşedinte la AEP. Nu am fost la acea întâlnire în 2009, nici nu îl cunoşteam pe Gabriel Oprea. Nu am fost la nicio masă. Nici nu îi cunosc pe George Maior sau Florian Coldea personal. Din spaţiul public îi cunosc, dar personal nu am cunoscut pe niciunul".

Tags: