Doi cămătari, reţinuţi după ce au şantajat un bărbat pe care l-au împrumutat cu bani

Doi cămătari, reţinuţi după ce au şantajat un bărbat pe care l-au împrumutat cu bani

Doi cămătari au fost reţinuţi de poliţiştii bucureşteni, după ce ar fi şantajat un bărbat pe care, după ce l-au împrumutat cu bani, l-ar fi bătut şi ameninţat pentru a-l determina să plătească în plus faţă de suma convenită iniţial, informează Poliţia Română.

„La data de 22 octombrie, poliţiştii Serviciului Grupuri Infracţionale Violente din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, au efectuat 2 percheziţii pe raza judeţului Ilfov, la locuinţele unor persoane bănuite de şantaj. În urma percheziţiilor, poliţiştii i-au depistat şi condus la sediul Poliţiei pe cei doi bărbaţi bănuiţi de comiterea infracţiunii şi au ridicat înscrisuri cu valoare probatorie în cauză, precum şi 500 de USD”, informează Poliția Română.

Din cercetări a reieşit că, începând cu luna iunie, cei doi bărbaţi ar fi determinat, prin amenințări cu acte de violență, un alt bărbat să le dea 30.000 de lei.

Surse din Poliţie au declarat pentru Mediafax că, în urmă cu aproximativ o lună, ofiţerii DIPI au obţinut o informaţie potrivit căreia Dumitru Stanciu, zis Titi Dumnezeu, şi Gheorghe Marinescu, zis Corbu, şantajau un bărbat căruia i-au dat bani cu dobândă.

Cei doi l-ar fi ameninţat şi lovit pe Marian Durlea, patronul unui centru de colectare a fierului vechi, care în urmă cu un an împrumutase de la Corbu şi Titi Dumnezeu 3.000 de euro şi 3.600 de lei, bani pe care se angajase să-i înapoieze cu o dobândă de 30 la sută. Cu toate că, potrivit anchetatorilor, Durlea a achitat celor doi suma de 30.000 de lei, aceştia ar fi continuat să îi ceară bani, prin folosirea ameninţărilor directe şi a violenţei fizice.

Dumitru Stanciu și Gheorghe Marinescu au fost reţinuţi de poliţişti pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi magistraţilor, cu propunere de arestare preventivă.

Ultima oră
23:29 - MAE, atenționare de călătorie pentru turiștii care merg în Spania: coduri galben și portocaliu de caniculă, vijelii și ploi torențiale
23:11 - Claudiu Năsui: Avem o problemă cu sărăcia. Suntem campioni europeni la sărăcie în muncă / Ce spune ministrul despre măsura Zero taxe pe salariul minim (VIDEO)
22:51 - Emilian Imbri: Toți cei care sunt, în prezent, în ATI nu sunt vaccinați. Sunt și persoane tinere internate (VIDEO)
22:12 - Octavian Jurma, avertisment cu privire la valul patru: Majoritatea cazurilor de COVID-19 sunt cu varianta Delta. Relaxarea este înspăimântătoare (VIDEO)
22:11 - De ce nu sunt desființate pensiile speciale? Claudiu Năsui: Nu e consens în coaliție. USR-PLUS, cu 15% în Parlament, trebuie să mobilizeze 51%. Când vezi votul, vezi adevărata poziționare a unui partid (VIDEO)
21:51 - Turiștii se plâng de prețurile de pe litoral. Cât trebuie să plătești pe un colac și o pereche de papuci de plajă la Mamaia dacă le-ai uitat acasă
21:35 - Claudiu Năsui: Clasa politică a inventat funcții inutile ca să existe salarizare pentru unii. Vrem să schimbăm legislația, să desființăm sinecurile. Cred că românii nu-și dau seama câte sinecuri sunt în statul român (VIDEO)
21:10 - Tánczos Barna nu mai vrea să vadă mașini mai vechi de 15 ani. Ce soluții propune ministrul Mediului pentru autovehiculele poluante
21:06 - Bogdan Aurescu, discuții cu Josep Borrell, șeful diplomației UE, despre implicațiile atacului asupra navei Mercer Street, în care și-au pierdut viața un român și un britanic. Mesajul ministrului
20:39 - Cât lemn s-a furat din pădurile României? Tanczos Barna: „Dacă hoţul nu este prins, nu ştii cu cât a plecat” (VIDEO)