Doi cerbi, surprinși în timp ce își testează, în joacă, puterile: „Se bucură de prima zăpadă de anul acesta” (VIDEO)

Doi cerbi, surprinși în timp ce își testează, în joacă, puterile: „Se bucură de prima zăpadă de anul acesta” (VIDEO)
Sursa Foto: Captură Video/ Facebook/ Regia Nationala a Padurilor - Romsilva

Doi cerbi au fost surprinși în timp ce simulau o luptă în zăpadă. Imaginile cu tinerii cornuți care își testează puterile, în joacă, au fost postate de Regia Națională a pădurilor pe pagina de Facebook Romsilva, potrivit adevarul.ro.

Doi cerbi, surprinși în timp ce își testau puterile

„Cerbii, care se bucură și de prima zăpadă de anul acesta, au fost surprinși de o cameră de monitorizare a faunei sălbatice instalată în teren de Traian Popescu, ranger la Romsilva – Administrația Parcului Natural Bucegi”, se arată în descrierea care însoțește imaginile.

La origine, cerbul era un erbivor care trăia în zonele joase, însă civilizația l-a împins treptat către altitudini tot mai mari.

În prezent este întâlnit în zonele de munte și de deal, este sociabil din toamnă până în primăvară, perioadă în care masculii se grupează în cârduri de tauri, conduse de un cerb tânăr, iar femelele în cârduri separate de ciute, conduse de ciuta cea mai în vârstă.

„În cârdurile de ciute sunt amestecaţi, întotdeauna, viţei şi chiar cerbi din al doilea an. Doar cerbii bătrâni şi cei foarte puternici trăiesc solitar. Cârdurile sunt alcătuite după boncănit, care are loc toamna, şi se desfac după ce zăpada s-a topit, pe la sfârşitul lunii aprilie”, explică Romsilva.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Președintele CNCD, despre scandările xenofobe de la meciul Sepsi – FCU Craiova: „Stadioanele nu sunt un loc în care să permitem astfel de comportamente de incitare la ură și discriminare” (VIDEO)
23:36 - Șercan, despre Ciucă, Bode și restul plagiatorilor: Ei încearcă să-și poleiască incompetența cu titluri academice obținute prin fraudă, apoi sunt dispuși să demoleze principii și instituții pentru a șterge orice responsabilitate (VIDEO)
22:42 - Ramona Bruynseels s-a înscris în AUR. Ea a candidat în 2019 la președinție din partea formațiunii lui Dan Voiculescu și a spus în campanie că România și Rusia sunt „împreună parte a NATO”
22:18 - DSU a lansat versiunea actualizată a aplicaţiei destinate protecției civile. Raed Arafat: Oamenii să o studieze nu în timpul dezastrului, ci înainte, să vadă cum pot beneficia de ea cât mai mult posibil (VIDEO)
21:33 - Raed Arafat: Lumea a fost avertizată privind codurile de ninsori. Călătoriile trebuiau limitate / E greu de intervenit când e viscol deoarece „tu scoți zăpada și vântul o adune înapoi” (VIDEO)
21:08 - Bărbat arestat după ce a şantajat o femeie cu publicarea de imagini compromiţătoare. Câți bani i-a dat victima
20:47 - Patronul clubului Sepsi: Suporterii Craiovei au scandat numai lozinci rasiste și xenofobe, inclusiv împotriva lui Adrian Mititelu. Au venit pentru scandal
20:15 - Alegeri în Austria Inferioară: Partidul lui Nehammer a luat 39,9%. Formațiunea extremistă FPO se situează pe locul al doilea
19:38 - Întâlnire a liberalilor la Vila Lac, în contextul tensiunilor cu PSD. Nicolae Ciucă le-ar fi spus PNL-iștilor că „rotația se va face ca în protocol” și că „Guvernul a fost performant”
19:00 - Meci de coșmar pentru Ciprian Tătărușanu. Nota primită de român după ce a încasat 5 goluri de la Sassuolo