Doi ruși au fost reținuți de DIICOT pentru infracțiune de furt din bancomate (VIDEO)

Doi ruși au fost reținuți de DIICOT pentru infracțiune de furt din bancomate (VIDEO)
Foto: cugetliber.ro

Procurorii DIICOT – Structura Centrală au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor Shcherbina Artur şi Kuznetsov Artem, cetăţeni ruşi, pentru săvârşirea infracțiunilor de acces ilegal la un sistem informatic, furt calificat şi distrugere.

Aceștia sunt acuzați că în noaptea de 2 iulie au furat 10.955 de ron de la un bancomat din Sectorul 2 după ce s-au conectat ilegal la sistemul informatic, iar mai apoi au mai furat încă 236.800 de ron din alt bancomat din Sectorul 6 folosing aceeași metodă.

În fapt, atacul face parte din categoria de atacuri „Jackpotting”, fiind de tipul „Black Box”, în care autorii decupează o porţiune din masca ATM-ului pentru a avea acces la infrastructura acestuia. Dispenserul de bancnote este deconectat de la sistemul bancomatului şi un dispozitiv extern deţinut de către autori („Black Box”) este conectat la dispenser. Dispozitivul lansează comenzi către dispenser, având ca rezultat eliberarea neautorizată a banilor din ATM, anunță stiripesurse.ro.

Această metodă de a fura din bancomate a fost utilizată recent și în alte țări europene.

Doi ruși au fost reținuți de DIICOT pentru infracțiune de furt din bancomate

#DIRECT_ONE_c1m4n5#

Tags: