Dorin Cioabă: Noi am cerut ajutor consular de la statul român, nu ajutor financiar

Dorin Cioabă: Noi am cerut ajutor consular de la statul român, nu ajutor financiar
Foto: ziarulring.ro

Dorin Cioabă, fiul autointitulatului rege al romilor, Florin Cioabă, neagă că ar fi cerut ajutor financiar de la statul român.

Fiul lui Florin Cioabă spune că declaraţiile sale au fost interpretate greşit, el cerând de fapt sprijinul statului român în emiterea documentelor, pentru a vedea dacă asigurarea tatălui său acoperă sau nu din costurile spitalizării, scrie Adevărul.

Dorin Cioabă a precizat că, dacă asigurarea este valabilă şi acoperă doar o parte din costuri, familia va suporta fără probleme diferenţa.

„Am cerut ajutor de la stat, să ne emită documentele, că este asigurat. Noi am cerut ajutor consular, nu financiar, să vedem dacă asigurarea este recunoscută, dacă e bună, nu e bună, nu să vină statul român să plătească pentru noi. Vrem ca aceste costuri, de aici, să fie cele reale, pentru că reprezentanţii clinicii au auzit cine e tata şi au început să ceară sume exorbitante”, a declarat Dorin Cioabă.

Familia regelui romilor a contactat deja o firmă de transport, cu avion, iar corpul neînsufleţit al regelui Florin Cioabă va fi adus în ţară în această seară sau mâine dimineaţă, în funcţie de cât de repede vor fi gata formalităţile din Turcia.