Dorin Cioabă, regele romilor, acuză Universitatea din Sibiu de discriminare: „Locurile sunt aranjate / Rușine pentru învățământul sibian”

Dorin Cioabă, regele romilor, acuză Universitatea din Sibiu de discriminare: „Locurile sunt aranjate / Rușine pentru învățământul sibian”
Sursa Foto: Facebook/ Dorin Cioabă

Dorin Cioabă, autointitulat regele romilor, acuză Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu de discriminare, potrivit turnulsfatului.ro.

Cioabă acuză ULBS de discriminare

Potrivit acestuia, cu toate că există locuri speciale pentru cetățenii de etnie romă în facultăți, ele nu sunt respectate.

Pentru a demonstra acest lucru, Dorin Cioabă s-a înscris personal la Facultatea de Drept, unde, spune el, a fost discriminat.

„Locurile de la facultăți pentru romi sunt aranjate de profesori și candidații romi, deși au locuri asigurate și fără plată, le este îngrădit accesul la aceste locuri.

Am testat acest fenomen și am mers să mă înscriu pe un loc pentru romi la Facultatea „Simion Bărnuțiu” pentru lucrarea de doctorat. Însă profesoara Călina Jugastru, care este cunoscută deja în rândul romilor ca una care urăște romii, a luat decizii discriminatorii.

L-a ținut încă doi ani pe fiul meu în facultate și l-a jignit și umilit. Acum a procedat la fel și la examenul de doctorat. M-a tratat cu dispreț și ură și m-a picat la examen cu 25 de zecimi pentru a oferi locul unui majoritar. Rușine pentru învățământul sibian. Dacă cu mine și familia mea au procedat așa, cum procedează profesorii cu ceilalți?”, se întreabă liderul romilor.

„Am înaintat un memoriu rectorului, apoi în funcție de răspuns voi adresa o plângere ministrului învățământului și Consililui împotriva discriminării”, concluzionează Dorin Cioabă.

Urmăriți B1TV.ro și pe