Gheorghe Piperea: Judecătoarea Mariana Moncea nu avea nicio justificare să ceară apărarea reputaţiei. Încredere în justiţie, rău afectată de dosarul Realitatea TV (VIDEO)

Gheorghe Piperea: Judecătoarea Mariana Moncea nu avea nicio justificare să ceară apărarea reputaţiei. Încredere în justiţie, rău afectată de dosarul Realitatea TV (VIDEO)

Avocatul Gheorghe Piperea a comentat într-o intervenţie telefonică pentru B1TV decizia CSM de a nu da curs cererii depuse de judecătoarea Mariana Moncea privind apărarea reputaţiei.

Acesta a arătat că magistratul care de 7 ani nu poate soluţiona dosarul de insolvenţă Realitatea TV nu avea dreptul să ceară apărarea reputaţiei deoarece este suspendată din magistratură în urma unei decizii a CSM şi, în plus, nici nu are elemente prin care să ceară un asemenea lucru.

„Eu am mai intrat în direct şi am spus că cererea se va respinge. Nu avea nicio justificare să facă o astfel de cerere. Înţeleg că prin altele s-a plâns că i-am adus eu personal atingeri reputaţiei. Eu am făcut într-adevăr trei cereri de sancţionare disciplinară în 2014. Toate trei au fost clasate. Am făcut nenumărate cereri de recuzare în anul acela, toate au fost respinse. Înseamnă că nu aveam cum să îi aduc atingeri.

Până la momentul când s-a pronunţat hotărârea de suspendare, că asta voiam să spun, o cerere privind reputaţia poate fi făcută de un judecător în funcţie. Domnia sa în momentul de faţă nu mai este în funcţie, chiar dacă poate să atace la Curtea de Casaţie această hotărâre, nu mai este în funcţie. Dar eu până să fie pronunţată hotărârea de suspendare nici măcar nu i-am pronunţat numele, niciodată.

Odată ce s-a pronunţat această decizie de suspendare foarte multe lucruri din dosarul acesta sau toate lucrurile din dosarul acesta o să fie devoalate. Vă garantez că oricine va avea ceva de obiectat într-un dosar al doamnei Moncea va face cerere de recuzare sau va face o plângere la CSM. Eu pentru că nu vreau să afectez şi mai mult imaginea justiţiei, lucru pe care l-a făcut doamna Moncea, nu am vrut să insist. Dar nu toată lumea este a fel de reţinută şi prudentă ca mine. Poate să fie vorba de nişte oameni care să fie atât de furioşi pe ce se întâmplă în dosare încât să fie mult mai duri şi mai vehemenţi împotriva dânseia”, a afirmat avocatul.

Gheorghe Piperea a mai precizat că nu reputaţia judecătoarei este cea care este afectată, ci judecătoarea Mariana Moncea prin faptul cum tratează dosarul Realitatea TV este cea care afectează imaginea şi încrederea în justiţie.

CSM a făcut un lucru bun că s-a respins cererea de apărare a dânseia pentru că aici nu era vorba de reputaţia unei persoane ci de apărare a reputaţiei întregului sistem judiciar şi de încredere în justiţie. Încredere în justiţie care a fost rău de tot afectată în dosarul Realitatea a doamnei Moncea”, a afirmat Gheorghe Piperea.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a decis, joi, să respingă cererea de apărare a reputației judecătoarei Mariana Moncea și să trimită dosarul magistratului către Inspecția Judiciară pentru extinderea verificăriilor cu privire la toate afirmațiile. (Detalii AICI)