Dosarul de corupție al Sorinei Pintea, trimis la Tribunalul Maramureș. Un judecător din Capitala a decis că instanța nu are competență

Dosarul de corupție al Sorinei Pintea, trimis la Tribunalul Maramureș. Un judecător din Capitala a decis că instanța nu are competență
Foto: Inquam Photos / George Calin

În cursul zilei de miercuri, un magistrat al Tribunalului București a decis că această instanță nu are competența de a judeca dosarul de corpuție al Sorinei Pintea, fostul ministru al Sănătății, hotărând ca acesta să fie trimis la Tribunalul Maramureș, informează Agerpres.

Decizia este una definitivă și a fost luată la aproape șapte luni de la momentul în care Direcția Națională Anticorupție a trimis dosarul în instanță. Reamintim că fostul ministrul al Sănătății, Sorina Pintea a fost trimisă în judecată pentru comiterea infracțiuni de luare de mită în formă continuată, la data de 30 aprilie.

„În baza art. 47 alin. 3 Cod proc. pen. admite excepţia de necompetenţă teritorială a T.B. Secţia I Penală. În baza art. 346 alin. 6 Cod proc.pen. rap. la art. 50 Cod proc.pen. declină competenţa de soluţionare a cauzei în favoarea Tribunalului Maramureş, judeţul Maramureş. În baza art. 275 alin. 3 Cod proc.pen. cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 02.12.2020″, se arată în decizia tribunalului, potrivit sursei citate mai sus.

În perioada noiembrie 2019 – 28 februarie 2020, potrivit DNA, Sorina Pintea ar fi pretins şi primit, printr-un intermediar, de la reprezentanţii unei societăţi comerciale, în două tranşe, sumele de 10.000 de euro (la 20 decembrie 2019) şi 120.000 lei (la 28 februarie 2020), care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentând un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziţie publică ce avea ca obiect proiectarea şi execuţia lucrărilor de amenajare a blocului operator – sala de chirurgie cardiovasculară şi toracică şi a unor spaţii adiacente din Spitalul Judeţean de Urgenţă ”Dr. Constantin Opriş” Baia Mare, încheiat în anul 2019, precizează Agerpres.

Potrivit anchetatorilor, Sorina Pintea ar fi primit banii în incinta unității medicale pe care o conducea la acea vreme. „În data de 28 februarie, după primirea sumei de 120.000 lei, activitate ce ar fi avut loc în biroul inculpatei din cadrul spitalului, s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante”, menţionează DNA, potrivit sursei citate mai sus.

Urmăriți B1TV.ro și pe