Celebrul dosar EADS, CLASAT de DNA: Marian Săniuță, Vasile Blaga și Dan Nica scapă de acuzații (VIDEO) 

Celebrul dosar EADS, CLASAT de DNA: Marian Săniuță, Vasile Blaga și Dan Nica scapă de acuzații (VIDEO) 

După cinci ani de anchete bâjbâite, DNA a închis dosarul privind securizarea frontierelor. Anunțată de procurori ca fiind cel mai mare jaf al României, cu un prejudiciu de un miliard de euro, securizarea frontierelor a fost doar un foc de paie. Dosarul a fost clasat din lipsă de probe, informează B1 TV. Ancheta era făcută în colaborare cu autoritățile din Germania, care atrăseseră atenția DNA, încă de acum doi ani, că nu există probe pentru inculparea foștilor miniștri de Interne Marian Săniuță, Vasile Blaga și Dan Nica, din Executivul Boc 1, vizați în dosar.

Procurorii anticorupție susțin că faptele care erau cercetate de peste cinci ani nu sunt prevăzute de legea penală și că persoanele vizate în dosar nu ar fi săvârșit cu intenție infracțiunile. Pe lângă cei trei miniștri de Interne, în dosar erau vizate și firmele care au oferit consultanță EADS, printre care și Fujitsu Siemens, condusă de Claudiu Florică, celebrul denunțător de la DNA, o societate controlată de Dinu Pescariu, casa de avocatură Boștină și asociații, o firmă a fostului șef al SIE Cătălin Harnagea și o societate controlată de fostul șef al cancelarului premierului Călin Popescu Tăriceanu, Dorin Marian.

Toți aceștia au scăpat de răspunderea penală ca urmare a clasării dosarului.

De altfel, această soluție a procurorilor anticorupție era una previzibilă, în condițiile în care ancheta era făcută cu autoritățile din Germania care au decis clasarea acestui dosar încă din urmă cu doi ani. Atunci, procurorul federal a anunțat că nu există probe pentru inculparea celor vizați, astfel că autoritățile române nu puteau face decât același lucru.

”The Facebook Dilemma”, cea mai amplă investigație despre impactul rețelei de socializare asupra vieții private, difuzată ÎN EXCLUSIVITATE pe B1 TV, pe 1 ianuarie, de la ora 21.00

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră