DECIZIE RADICALĂ la ICCJ în dosarul Microsoft: ‘Ușor, ușor lucrurile ies la suprafață’

DECIZIE RADICALĂ la ICCJ în dosarul Microsoft: 'Ușor, ușor lucrurile ies la suprafață'

Fostul tenismen Dinu Pescariu și afaceristul Claudiu Florică s-au prezentat miercuri la sediul ÎCCJ, unde au contestat măsura controlului judiciar în dosarul Microsoft, dispusă de DNA.

Înalta Curte le-a respins cererile.

„Contestația vizazi de revocarea controlului judiciar pe care am făcut-o. Alte probe în afară de declarație mincinoasă nu există…dată de denunțătorul Dorin Cocoș. O să le dovedim la al doilea termen de judecată. Ați văzut că ușor, ușor lucrurile ies la suprafață. E prematur să mă gândesc la ceva ce teoretic nu are cum să se întâmple. Cred cu tărie că nu se poate face justiție, ținând cont numai de elucubrațiile unora sau altora”, a spus Pescariu la ieșirea de la ÎCCJ, înainte de a intra în sala de judecată.

La sfârşitul lunii septembrie 2017, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Structura Centrală au dispus trimiterea în judecată a lui Gabriel Sandu, aflat în executarea unei pedepse privative de libertate, la data faptei ministru al Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, pentru abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, a lui Claudiu Ionuţ Florică, la data faptelor reprezentant al D.Con-Net AG, şi a lui Dinu Mihail Pescariu, la data faptelor reprezentant al D.Con-Net AG, pentru instigare la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit şi spălare a banilor, dar şi a lui Călin Tatomir, la data faptelor director general Microsoft România SRL, pentru complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit şi spălare a banilor.