LOVITURĂ pentru DNA în dosarul Microsoft: Trei afaceriști controversați, lăsați liberi de judecători. Decizia este definitivă 

LOVITURĂ pentru DNA în dosarul Microsoft: Trei afaceriști controversați, lăsați liberi de judecători. Decizia este definitivă 

DNA mai primeşte o lovitură grea. Şi nu în orice dosar, ci tocmai în dosarul Microsoft. Oamenii de afaceri Claudiu Florică, Dinu Pescariu și Călin Tatomir, trimişi în judecată în dosarul licenţelor Microsoft, au scăpat de controlul judiciar. Decizia a venit de la Curtea Supremă şi este definitivă, informează B1 TV.

Claudiu Florică, Dinu Pescariu și Calin Tatomir pot pleca liniştiţi în vacanţă oriunde în lume. Asta după ce Instanţa Supremă a ridicat pentru cei trei oameni de afaceri interdicţia de a părăsi ţara.

”Admite cererile formulate de inculpaţii Florică Claudiu Ionuţ, Pescariu Dinu Mihail şi Tatomir Călin cu privire la conţinutul măsurii preventive a controlului judiciar. Constată că obligaţia de a nu părăsi ţara din conţinutul măsurii controlului judiciar în ceea ce îi priveşte pe aceştia a fost menţinută succesiv, până la data de 30.11.2018, inclusiv. Constată că obligaţia de a nu părăsi ţara a fost înlăturată din conţinutul măsurii controlului judiciar prin încheierea din data de 20.11.2018, începând cu data de 1.12.2018.”, se arată în minuta deciziei din 4 decembrie a Înaltei Curţi.

DNA a dispus, în septembrie 2017, trimiterea în judecată a fostului ministru Gabriel Sandu, a fostului şef al Microsoft România, Călin Tatomir, şi a oamenilor de afaceri Claudiu Florică şi Dinu Pescariu în dosarul Microsoft.

Aceştia sunt acuzaţi că au prejudiciat statul cu peste 51 de milioane de euro.