Dosarul Pendiuc: Omului de afaceri Constantin Scarlat i s-a făcut rău la Tribunalul Bucureşti, fiind dus la spital

Dosarul Pendiuc: Omului de afaceri Constantin Scarlat i s-a făcut rău la Tribunalul Bucureşti, fiind dus la spital

Omului de afaceri Constantin Scarlat, reţinut în dosarul de corupţie al primarului Piteştiului Tudor Pendiuc, i s-a făcut rău la Tribunalul Bucureşti, în timpul judecării propunerilor de arestare preventivă din acest caz.

El a fost preluat de un echipaj SMURD şi transportat la spital. Surse judiciare au precizat că lui Scarlat i s-a făcut subit rău în timpul audierilor, vineri seară. Acesta s-a prăbuşit în sala de judecată, după ce i s-au încleştat mâinile, iar audierile au fost întrerupte.

Între timp, mai multora dintre inculpaţii din acest dosar le-au expirat ordonanţele de reţinere, dar aceştia nu au părăsit sediul Tribunalului Bucureşti.

Instanţa judecă propunerile de arestare preventivă făcute de procurorii DNA pentru Primarul Piteştiului Tudor Pendiuc, fiica sa, Ema, şi oamenii de afaceri Valentin Vişoiu, Florin Barbu, Constantin Scarlat şi Gheorghe Văsîi.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au pus în mişcare acţiunea penală şi i-au reţinut, joi, pe primarul Tudor Pendiuc, pentru luare de mită şi abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave şi în formă continuată (două acte materiale), şi pe fiica acestuia, fosta realizatoare TVR Emanuela Elena Pendiuc, pentru complicitate la luare de mită şi spălare de bani.

Anchetatorii i-au reţinut şi pe Valentin Vişoiu, acţionar la societăţile CNCD SA, Conarg SA, Conarg Real Estate SRL, pentru dare de mită, spălare de bani şi complicitate la abuz în serviciu, Florin Şerban Barbu, acţionar la SC Conarg Real Estate SRL, pentru complicitate la dare de mită şi spălare de bani, Constantin Scarlat şi Gheorghe Văsîi, ambii reprezentanţi ai societăţilor Girexim Universal SA şi CNCD SA, pentru complicitate la abuz în serviciu, arată DNA, într-un comunicat de presă.