Două aeronave F-35 ale armatei SUA au ajuns în România pentru misiuni și antrenamente în comun cu militarii români (FOTO)

Două aeronave F-35 ale armatei SUA au ajuns în România pentru misiuni și antrenamente în comun cu militarii români (FOTO)
Foto: MApN

Ministerul Apărării Naționale a anunțat că două aeronave F-35 Lightning II ale Forțelor Aeriene ale Americii din Europa (USAFE) au aterizat, joi, în jurul orei 15, în Baza 86 Aeriană „Locotenent aviator Gheorghe Mociorniță” de la Borcea, unde vor executa, în perioada următoare, misiuni și antrenamente în comun cu militari și aeronave ale Forțelor Aeriene Române.

MApN: Două aeronave F-35 ale armatei SUA au ajuns în România pentru misiuni și antrenamente în comun cu militarii români

„Misiunile de instruire în comun au ca principal obiectiv creşterea interoperabilităţii între aliaţii din cadrul NATO, iar misiunile de poliție aeriană desfășurate în comun contribuie la dezvoltarea capacităţii de reacţie şi descurajare. În același timp, aceste misiuni reprezintă o dovadă concretă a nivelului ridicat de cooperare în domeniul securității și apărării în cadrul Parteneriatului Strategic dintre România și Statele Unite ale Americii și transmite un mesaj puternic de solidaritate între aliați”, se arată în comunicatul transmis joi de MApN.

Foto: MApN

Jens Stoltenberg (NATO): Vom spori prezența militară aliată pe Flancul Estic

Secretarul general al NATO a condamnat ferm „actul brutal de război” comis de Federația Rusă împotriva Ucrainei și a anunțat că Alianța Nord-Atlantică își va spori prezența militară pe Flancul Estic.

„Este o invazie cu sânge rece și plănuită de mult. În ciuda minciunilor intențiile Kremlinului sunt clare. NATO condamnă intervenția Rusiei în Ucraina în cele mai grave forme. Este o gravă încălcare a dreptului internațional, o amenințare serioasă pentru securitatea europeană. Sprijinim integritatea teritorială și dreptul Ucrainei la autoapărare. Scopul NATO este să protejeze aliații. Nu este loc pentru neînțelegeri. Un atac asupra unui membru NATO va fi considerat drept un atac asupra tuturor membrilor NATO”, a subliniat înaltul oficial nord-atlantic.

Urmăriți B1TV.ro și pe