Două persoane din Serviciul Exterior al Ministerului Afacerilor Externe au fost infectate cu Covid-19

Două persoane din Serviciul Exterior al Ministerului Afacerilor Externe au fost infectate cu Covid-19

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat în cursul zilei de joi că, în perioada 13-15 octombrie, doi diplomați din cadrul Ambasadei României la Bruxelles și Ambasadei României la Vatican au fost testați pozitiv cu noul coronavirus de tip SARS-CoV-2.

Ministerul Afacerilor Externe anunță două noi cazuri de Covid-19

Ministerul Afacerilor Externe a vorbit, joi seară, despre două noi cazuri de infectare cu coronavirus în rândul angajaţilor din Serviciul Exterior. Mai precis, este vorba despredoi diplomați din cadrul Ambasadei României la Bruxelles și Ambasadei României la Vatican.

În acest context, MAE informează că au fost luate, în regim de urgență, toate măsurile care se impun în relația cu autoritățile competente, precum și măsuri de protecție pentru restul colectivului.

”În scopul informării transparente și corecte a publicului, Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în perioada 13-15 octombrie a.c., doi diplomați din cadrul Ambasadei României la Bruxelles și Ambasadei României la Vatican au fost depistați pozitiv cu infecția COVID-19.”, se arată în comunicatul transmis joi de reprezentanții MAE.

În urmă cu o săptămână, un altangajat din cadrul CentraleiMAEși undiplomatdin cadrul Misiunii Permanente a României pe lângăorganizațiile internaționale de la Viena au fost depistați pozitiv cu noul virus ucigaș Covid-19.