Liviu Dragnea: Guvernul va cere explicații de la Comisia Europeană. Este ceva fără precedent

Liviu Dragnea: Guvernul va cere explicații de la Comisia Europeană. Este ceva fără precedent

Liviu Dragnea a anunțat luni că premierul Viorica Dăncilă va cere explicații din partea reprezentanților Comisiei Europene cu privire la o listă-document MCV.

„În legătură cu temele care au apărut în spațiul public, și anume acea listă-document MCV de persoane care erau în diverse faze ale unor proceduri judiciare, dosare sau procese pe rol, doamna prim ministru ne-a informat că Guvernul și/sau Ministerul Justiției vor transmite o scrisoare de solicitare, de clarificare la Comisia Europeană în legătură cu acest document. Să aflăm cu toții ce a stat la baza întocmirii acestei liste, care sunt informațiile pe care s-au bazat și de ce s-a făcut această solicitare, pentru că deja din ce în ce mai mulți din cei care și-au exprimat un punct de vedere consideră că aia a fost o imixtiune brutală în actul de justiție din România. Se poate spune chiar că era inducerea unei direcții ca acele persoane trebuie să fie neapărat condamnate. Nouă ni se pare ceva fără precedent, foarte grav și din acest motiv susținem demersul pe care l-a anunțat dna prim ministru”, a spus Liviu Dragnea, la finalul ședinței BPN a PSD, potrivit Știripesurse.ro.

Precizările lui Liviu Dragnea vin în contextul în care în spațiul public a apărut un document din anul 2012, care arată ingerințe ale Comisiei Europene în justiția din România.