Liviu Dragnea, ”îngropat” de declarația unui martor din proces: Îmi era frică de Dragnea. Mi-a propus colaborarea cu PSD şi tot el mi-a spus că voi fi angajată temporar la DGASPC Teleorman

Liviu Dragnea, ”îngropat” de declarația unui martor din proces: Îmi era frică de Dragnea. Mi-a propus colaborarea cu PSD şi tot el mi-a spus că voi fi angajată temporar la DGASPC Teleorman

Anisa Niculina Stoica, una dintre femeile plătite la DGASPC Teleorman, deși lucra la PSD Teleorman, a declarat, la Curtea Supremă, că îi era frică de Liviu Dragnea și că toți erau preocupați să-și păstreze locurile de muncă.

Ea a povestit că lucra în presa locală și nu a cerut nimănui să lucreze la DGASPC Teleorman, Liviu Dragnea i-a propus colaborarea cu PSD și tot el a fost cel care i-a spus că va fi angajată la DGASPC, temporar, pentru a încasa un salariu, în condiţiile în care la PSD nu era plătită.

„Fac o mică precizare – nu am cerut niciodată să fiu angajată. Nu am cerut nimănui să fiu angajată pe vreun post. Eu lucram în presa locală atunci. Domnul Dragnea mi-a propus această colaborare cu PSD, prin 2006 cred, la o întâlnire la Camera Deputaţilor am făcut cunoştinţă. Erau mai mulţi prezenţi, inclusiv Adriana Botorogeanu. Am avut o discuţie în biroul lui de la Consiliul Judeţean Teleorman. Mi-a spus că vrea să înfiinţeze un birou de presă la PSD Teleorman, i-am spus că nu am mai făcut PR, dar aş putea încerca. Era o experienţă interesantă. Nu era vorba despre o funcţie anume, nu mi-a precizat”, le-a spus magistraţilor Anisa Stoica, audiată ca martor, potrivit news.ro.

Stoica a mai afirmat că, odată cu ea, au mai fost aduşi doi jurnalişti din presă locală, dar nu au stat.

Aceasta a mai precizat că nu a fost plătită trei luni, iar Liviu Dragnea personal a întrebat-o dacă situația a fost rezolvată, iar ea a răspuns că nu.

„Nu ştiu nici cine trebuia să o rezolve. Domnul Stuparu (Timotei Stuparu, secretarul PSD Teleorman – n.r.) a fost enervat de prezenţa mea în partid. Am lucrat la Stuparu între 2000 şi 2002, dar nu am apelat la el să mă angajeze. Nu am apelat la nimeni să intervină la domnul Dragnea pentru a fi angajată. Trebuia să fim plătiţi cumva, de-asta s-a luat această decizie. Domnul Dragnea a avut nişte discuţii cu nişte persoane pe care nu mi le amintesc şi mi-a spus că voi fi angajată la Protecţia Copilului Teleorman, spunând că este o decizie temporară. A fost confuz pentru mine, nu ştiam unde voi lucra. Am întrebat unde voi desfăşura activitatea. Mi s-a spus că la partid. (…) Mi s-a raspuns pur si simplu că voi fi în cadrul partidului. Nu mai stiu cine, dar precizez că nu domnul Dragnea. Erau foarte multe persoane în partid atunci, nu pot preciza cine mi-a spus că voi lucra în partid. Domnul Dragnea nu era acolo cand întrebasem (…) Aşa că ne-am conformat”, a mai susţinut ea.

Stoica a mai spus că, ulterior, a dat examen la DGASPC, dar la scurt timp şi ea şi Adriana Botorogeanu au fost chemate de directoarea Direcţiei, Floarea Alesu, care le-a întrebat de ce nu se prezintă la serviciu la DGASPC: „A spus că măcar am putea merge jumătate de timp acolo la partid, jumătate aici, dar să fim prezente şi la DGASPC. Doamna director bănuiesc că ştia. Nu ştiu de unde ştia că eu şi Botorogeanu ne desfăşurăm activitatea la sediul partidului. A ieşit din birou după un timp, apoi a revenit şi ne-a spus că mai bine nu venim la direcţie şi că ar fi bine să nu ne vadă nimeni acolo”.

Stoica a insistat că nu s-a simţit protejată de Liviu Dragnea: ”Precizez că nu m-am simţit niciodată protejată de domnul Dragnea sau de altcineva. Au tot fost martori care au spus asta, dar eu nu am făcut niciodată parte din cercul lui relaţional”.

Întrebată de magistrat de ce a existat acea situaţie dacă nu era protejată de Dragnea, femeia a răspuns: ”Cred că toţi voiau să îşi păstreze locul de muncă, nu ştiu. Îmi era frică de domnul Dragnea, nu e vina lui, chiar la un moment dat mi-a spus. Nu ştiu de ce doamna Alesu sau ceilalţi au acceptat. Nu de dragul meu, la partid era nevoie de oameni care să muncească. La DGASPC nu ştiu. Poate din dorinţa de a ajuta partidul, nu ştiu. Singurul punct în care am pronunţat în faţa doamnei Alesu numele lui Dragnea a fost în 2008, când mi-am dorit să fac nişte campanii pentru copii, voiam şi specialişti. Am încercat să o impresionez, i-am spus că aceste campanii vor fi cu acordul preşedintelui. Dar va spun că nu m-am simţit protejată de domnul Dragnea”.

„Am lucrat cu plăcere cu comnul Dragnea, am avut încredere în el”, a mai spus ea, întrebată dacă ar fi putut să-l refuze pe Dragnea şi dacă s-a simţit obligată faţă de el.

Întrebată dacă atunci când a dat examen la DGASPC a intervenit cineva pentru ea, ea a răspuns că i s-a dat bibliografia, care oricum era publică, și că a învățat: „Cumva da. Mi s-a dat bibliografia (…) Nu stiu dacă cineva a intervenit în favoarea mea atunci. Eu chiar am învăţat. A fost concurs. În afară de doamna director Alesu, nicio altă persoană din conducerea Directiei nu ne-a chemat să dăm explicaţii de ce nu venim la serviciu”.