Duba unor români care veneau din Marea Britanie, jefuită în Cehia de falși polițiști

Duba unor români care veneau din Marea Britanie, jefuită în Cehia de falși polițiști
Foto: Pixabay

Doi români care călătoreau cu o dubă pe D1, în regiunea Brno din Cehia, au fost victimele unui „control“ al unor falși polițiști, în a doua jumătate a lunii ianuarie.

Inițial, au fost opriți de o altă dubă cu girofaruri de avertizare, apoi cei care pretindeau că îi verifică le-au luat banii și au plecat cu mașina – relatează Știri Diaspora.

Cei doi români se întorceau din Marea Britanie când au trecut cu furgoneta lor Mercedes pe lângă o altă furgonetă Volkswagen dotată cu lumini de avertizare albastre; românii au interpretat acest lucru ca pe un semnal al poliției și au oprit pe banda de parcare.

Hoții au luat din buzunarul unuia dintre șoferi români peste 6.300 de euro; doi dintre falșii polițiști au plecat apoi cu duba pe care o supuseseră falsului control, în timp ce al treilea i-a urmărit cu mașina din care au coborât.

„Controlul”… cu arma la brâu

Evenimentele s-au petrecut vineri, 20 ianuarie, în jurul orei 21.30, la kilometrul 174 al D1, în apropiere de satul Říčky din regiunea Brno.

Trei civili au coborât din vehiculul, care avea probabil o plăcuță de înmatriculare austriacă, și au spus că era un control de rutină.

Cu toate acestea, a urmat un curs foarte ciudat. Unul dintre bărbații vorbitori de limba engleză nu a ascuns faptul că avea un pistol la brâu„, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției, Bohumil Malášek.

Bărbații agresați au fugit apoi la un punct de apel de urgență SOS din apropiere și au raportat cazul polițiștilor. În timpul anchetei, au descoperit că autorii au părăsit autostrada cu furgoneta Mercedes la ieșirea din Ostrovačice și au parcat vehiculul în apropiere de Veverské Knínice„, a relatat oficialul, citat de idnes.cz.

Hoții au lăsat duba în apropiere de Veverské Knínice iar polițiștii caută acum martori care au înregistrat incidentul sau conducerea celor două camionete în apropiere de Ostrovačice și Veverské Knínice.

Urmăriți B1TV.ro și pe