După caniculă a venit potopul: Estul țării, cuprins de ploaie torențială, grindină și vânt puternic (VIDEO)

După caniculă a venit potopul: Estul țării, cuprins de ploaie torențială, grindină și vânt puternic (VIDEO)

După o amiază caniculară, cu maxime de 37 de grade, la Cernavodă a fost rupere de nori miercuri. A plouat torenţial, cu grindină, iar vântul a suflat puternic.

Urgia nu a ţinut decât 25 de minute, însă străzile s-au umplut de apă, iar circulaţia a fost paralizată în mai multe zone ale oraşului

În urma potopului, canalizările au cedat, iar apa a depăşit pe alocuri chiar şi jumătate de metru.

Ghinioniştii surprinşi de ploaia torenţială au înaintat cu greu prin lacul care acaparase şoseaua şi trotuarele.

Şuvoaiele n-au iertat nici gospodăriile localnicilor. Apa a fost neiertătoare şi a măturat grădini, a pătruns în locuinţe sau anexe. A fost nevoie de intervenţia pompierilor pentru degajarea curţilor şi a caselor.

Apele s-au retras la o oră după încetarea vijeliei, iar în urmă a rămas mâlul pe care îl vor înlătura angajaţii serviciului de salubrizare.

Şi la  Galaţi ploaia năprasnică a blocat traficul în pricipalele intersecţii. Canalizările au dat pe dinafară iar doi copaci au fost doborâţi de vânt la pământ. Unul a căzut pe drumul vechi ce leagă localitatea Şendreni de Brăila, unde circulaţia a fost restricţionată pe un sens de mers.  Iar altul a căzut peste  portbagajul unei maşini.

Ploaia nu a durat decât o oră, dar străzile din Galaţi au fost practic inundate.

Inundații în Cernavodă și Galați

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_21438').select();" id="embed_text_21438" />

 

Cernavodă sub ape

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_21439').select();" id="embed_text_21439" />
Ultima oră
23:29 - MAE, atenționare de călătorie pentru turiștii care merg în Spania: coduri galben și portocaliu de caniculă, vijelii și ploi torențiale
23:11 - Claudiu Năsui: Avem o problemă cu sărăcia. Suntem campioni europeni la sărăcie în muncă / Ce spune ministrul despre măsura Zero taxe pe salariul minim (VIDEO)
22:51 - Emilian Imbri: Toți cei care sunt, în prezent, în ATI nu sunt vaccinați. Sunt și persoane tinere internate (VIDEO)
22:12 - Octavian Jurma, avertisment cu privire la valul patru: Majoritatea cazurilor de COVID-19 sunt cu varianta Delta. Relaxarea este înspăimântătoare (VIDEO)
22:11 - De ce nu sunt desființate pensiile speciale? Claudiu Năsui: Nu e consens în coaliție. USR-PLUS, cu 15% în Parlament, trebuie să mobilizeze 51%. Când vezi votul, vezi adevărata poziționare a unui partid (VIDEO)
21:51 - Turiștii se plâng de prețurile de pe litoral. Cât trebuie să plătești pe un colac și o pereche de papuci de plajă la Mamaia dacă le-ai uitat acasă
21:35 - Claudiu Năsui: Clasa politică a inventat funcții inutile ca să existe salarizare pentru unii. Vrem să schimbăm legislația, să desființăm sinecurile. Cred că românii nu-și dau seama câte sinecuri sunt în statul român (VIDEO)
21:10 - Tánczos Barna nu mai vrea să vadă mașini mai vechi de 15 ani. Ce soluții propune ministrul Mediului pentru autovehiculele poluante
21:06 - Bogdan Aurescu, discuții cu Josep Borrell, șeful diplomației UE, despre implicațiile atacului asupra navei Mercer Street, în care și-au pierdut viața un român și un britanic. Mesajul ministrului
20:39 - Cât lemn s-a furat din pădurile României? Tanczos Barna: „Dacă hoţul nu este prins, nu ştii cu cât a plecat” (VIDEO)