Ediție specială ”360 de grade”: Nutriția și stilul de viață pe care trebuie să le adoptăm pentru a trăi mult

Ediție specială ”360 de grade”: Nutriția și stilul de viață pe care trebuie să le adoptăm pentru a trăi mult
Foto: B1TV

Alina Bădic a vorbit sâmbătă, în cadrul ediției speciale a emisiunii ”360 de grade”, alături de invitații săi, academician doctor farmacist Ovidiu Bojor, farmacist Ioana Cacovean și doctor Adrian Cacovean, despre stilul de viață al celor mai sănătoși oameni din lume, de ce trăiesc mult, cum au ales aceștia să lupte cu boala și vârsta.

Printre recomandările făcute pentru un trai lung și sănătos se numără respectarea principiilor unei nutriții optime, consumarea de alimente neprocesate, practicarea mâncatului conștient, oferirea organismului de timp suficient pentru odihnă, eliminarea stresului, o mentalitate pozitivă și moderația.

Printre alimentele recomandate se numără peștele, semințele, orezul brun, orzul, cerealele, soia sau hrișca. Pentru deserturi cireșe, căpșuni, zmeură, iaurt și mierea, sunt benefice, iar ca băuturi au rol pozitiv sucurile din mere, banane, ananas, lamâie și afine.

Antioxidanții au un rol important pentru o nutriție sănătoase deoarece întăresc sistemul imunitar și au rol benefic pentru inimă.

Ediție specială ”360 de grade”: Nutriția și stilul de viață pe care trebuie să le adoptăm pentru a trăi mult

#DIRECT_ONE_j68sri#

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:04 - Operatorii feroviari privați resping acuzațiile lansate de ministrul Cătălin Drulă: „Să nu ne mai chemați la astfel de întâlniri folosite numai pentru a vă crea o imagine în fața presei”