Eduard Hellvig și conducerea SRI, discuții în SUA cu directorii de la Comunitatea americană de Informații, CIA și FBI

Eduard Hellvig și conducerea SRI, discuții în SUA cu directorii de la Comunitatea americană de Informații, CIA și FBI
Foto: Facebook @ Serviciul Român de Informații

Directorul Serviciului Român de Informații, Eduard Hellvig, și o delegație din conducerea instituției au efectuat zilele acestea o vizită partenerială la Bruxelles și în SUA, potrivit comunicatului transmis joi de SRI.

În acest context, conducerea SRI s-a întâlnit cu mai mulți oficiali americani din domeniu, precum Directorul Comunității Naționale de Informații a SUA, Avril Haines, directorul CIA, William J. Burns, și directorul FBI, Christopher Wray. Partea română a discutat și cu Adjunctul Secretarului de Stat pentru Europa Centrală și de Est în Biroul de Afaceri Europene și Euroasiatice, Robin Dunningan.

Foto: Facebook @ Serviciul Român de Informații

SRI spune că discuțiile au prilejuit în egală măsură o analiză a situației de securitate din regiune și a capacităților comune prin care se poate crește nivelul rezilienței în fața amenințărilor constante la adresa securității naționale a ambelor state.

„De ambele părți a fost reconfirmat angajamentul ferm de a continua și de a dezvolta excelenta cooperare dintre serviciile de informații, precum și parteneriatul solid care leagă instituțiile și statele noastre. Delegațiile română și cea americană au reconfirmat angajamentul ferm de a contracara factorii de risc care reprezintă provocări actuale de securitate pentru cele două state, pentru securitatea regională și globală”, se mai arată în comunicatul SRI.