Elan Schwartzenberg, despre preluarea Realitatea TV: Vîntu şi-a recuperat investiţia. Pe unii televiziunea i-a costat libertatea

Elan Schwartzenberg, despre preluarea Realitatea TV: Vîntu şi-a recuperat investiţia. Pe unii televiziunea i-a costat libertatea

Într-o conferinţă de presă în care a confirmat preluarea postului Realitatea TV, omul de afaceri Elan Schwartzenberg a mulţumit tuturor celor care lucrează în acest trust de presă, inclusiv managerului Sebastian Ghiţă. În mod special, Elan Schwartzenberg a ţinut să îi mulţumească lui Sorin Ovidiu Vîntu, fostul patron, şi a declarat că îi pare rău că „domnul Vîntu nu e acum alături de mine”.

„Vreau să îi mulțumesc lui Ghiță pentru cum a manageriat postul (…) și lui Vântu pentru tot ce a făcut pentru acest post de televiziune, îmi pare rău că nu poate fi aici să îi strâng mâna”, a declarat Schwartzenberg.

Despre viitorul Realitatea TV, omul de afaceri a declarat că deși este dispus să investească 100 de milioane de euro nu își dorește să fie obligat să participe la managementul direct al postului, pentru că acest lucru nu se potrivește cu dorința sa de a se ocupa de căutarea noilor oportunități de afaceri și nu de „micro-management”.

Elan Schwartzenberg îi mulţumeşte lui Sorin Ovidiu Vîntu

„Afacerile mele sunt manageriate de alții, sunt dispus să investesc 100 de milioane de euro,(…) Ghiță are un contract de management valabil.”

El a mai spus că „această televiziune i-a costat pe unii sănătatea, pe alţii libertatea”, cu referire la situaţia în care se află Sorin Ovidiu Vîntu, arestat preventiv pentru 29 de zile. Legat de tranzacţia în sine, Elan  a spus că „Vîntu şi-a recuperat investiţia”.

Elan Schwartzenberg, despre preluarea Realitatea TV

Elan Schwartzenberg a declarat că își dorește ca postul la care a cumpărat 90% din acțiuni să devină un CNN local. Elan a precizat că vrea ca toate datoriile postului față de stat și de angajați să fie achitate la timp. “Am cumpărat 90 la sută din pachetul acțiunilor Realitatea TV, pot să va spun că domnul Vântu și-a recuperat investiția” a specificat Elan.

Omul de afaceri a mai adăugat că nu are afaceri cu statul și că nu va utiliza televiziunea ca un mod de a obține contracte cu statul sau pentru a „preaslăvi” pe cineva. „Doresc ca taxele să fie la zi, doresc ca toate cheltuielile să fie plătite la zi. Nu am afaceri cu statul, nu voi folosi această televiziune să obțin afaceri cu statul” a spus Schwartzenberg.

Copiii lui Sorin Ovidiu Vîntu, despre vânzarea Realitatea TV