Elena Udrea, statut de refugiat politic în Costa Rica: Cum arată carnetul de refugiat al fostului ministru (FOTO)

Elena Udrea, statut de refugiat politic în Costa Rica: Cum arată carnetul de refugiat al fostului ministru (FOTO)

Elena Udrea a primit statutul de refugiat politic în Costa Rica. Asta a susținut vineri avocatul fostului ministru la termenul de judecată din dosarul Gala Bute. Acesta a prezentat în fața instanței un „certificat de refugiat”, într-o traducere autorizată.

Potrivit avocatului Veronel Rădulescu, Elena Udrea i-a trimis vineri dimineață mai multe documente care atestă faptul că ea şi-a stabilit reşedinţa în Costa Rica şi a primit statutul de refugiat politic pe data de 21 martie. Potrivit Elenei Udrea, carnetul de refugiat are valabilitatea de un an, cu posibilitatea ca statutul de refugiat să fie dobândit definitiv.

Totodată apărătorul Elenei Udrea le-a dat judecătorilor un memoriu prin care fostul ministru ca cerut să fie audiat în dosarul Gala Bute şi să i se acorde ultimul cuvânt, prin mijloace de comunicare la distanţă (videoconferinţă) sau prin procedura de comisie rogatorie.

Ulterior, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, Elena Udrea a afirmat că are un carnet de refugiat cu valabilitate de un an, cu posibilitatea ca statutul de refugiat să fie dobândit definitiv.

Ultima oră
18:42 - Cristian Diaconescu: Nimeni astăzi în Europa nu crede că moștenirea Merkel va fi contrazisă de stânga sau de dreapta / Angela Merkel și Donald Tusk înțeleg mai bine România decât mulți alții de pe continent (VIDEO)
18:33 - Peste 10.000 de porci vor fi ucişi la o singură fermă din Hunedoara ca urmare a confirmării pestei porcine africane
18:07 - Certificatul verde, obligatoriu în Capitală de la miezul nopții. Autoritățile au introdus restricțiile de scenariu roșu (VIDEO)
17:54 - Restricții în al patrulea val al pandemiei: 417 de localități din România au rata de incidență mai mare de 3 cazuri la mia de locuitori
17:41 - Discursul lui Firicel din „Las Fierbinţi” (Pro TV), despre şansa ratată a băiatului său de a merge la facultate, a adus aminte de cazurile Simona Halep şi Emma Răducanu
17:17 - Ministerul Educației: Peste 17.000 de elevi vor face școală online din cauza intrării localităților în scenariul roșu
17:00 - Analiza COVID-19: Numărul pacienților internați la ATI s-a dublat în două săptămâni / 91,5% din decesele înregistrate între 13 și 19 septembrie au fost la persoane nevaccinate (DOCUMENT)
16:59 - COVID-19: Comuna Negrileşti din judeţul Bistriţa-Năsăud are o incidenţă a cazurilor de COVID-19 de 8,2 la mie
16:37 - Speriați că stânga ar putea câștiga alegerile de duminică, milionarii germani își mută averile în Elveția
16:33 - Dacia opreşte producţia de la Mioveni, din cauza crizei de semiconductori