Elena Udrea, statut de refugiat politic în Costa Rica: Cum arată carnetul de refugiat al fostului ministru (FOTO)

Elena Udrea, statut de refugiat politic în Costa Rica: Cum arată carnetul de refugiat al fostului ministru (FOTO)

Elena Udrea a primit statutul de refugiat politic în Costa Rica. Asta a susținut vineri avocatul fostului ministru la termenul de judecată din dosarul Gala Bute. Acesta a prezentat în fața instanței un „certificat de refugiat”, într-o traducere autorizată.

Potrivit avocatului Veronel Rădulescu, Elena Udrea i-a trimis vineri dimineață mai multe documente care atestă faptul că ea şi-a stabilit reşedinţa în Costa Rica şi a primit statutul de refugiat politic pe data de 21 martie. Potrivit Elenei Udrea, carnetul de refugiat are valabilitatea de un an, cu posibilitatea ca statutul de refugiat să fie dobândit definitiv.

Totodată apărătorul Elenei Udrea le-a dat judecătorilor un memoriu prin care fostul ministru ca cerut să fie audiat în dosarul Gala Bute şi să i se acorde ultimul cuvânt, prin mijloace de comunicare la distanţă (videoconferinţă) sau prin procedura de comisie rogatorie.

Ulterior, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, Elena Udrea a afirmat că are un carnet de refugiat cu valabilitate de un an, cu posibilitatea ca statutul de refugiat să fie dobândit definitiv.

Ultima oră
12:30 - Cum îţi purifici organismul în numai o săptămână
12:30 - Florin Cîțu: PNL nu susține creșterea de taxe sau introducerea unora noi. Noi am scos taxele și supraaccizele stabilite în 2017 – 2019 și am reușit să încasăm mai mulți bani la buget, deși era criză economică globală (VIDEO)
12:13 - Florin Cîțu: Pentru anul viitor se estimează o dinamică economică în scădere. Dacă vrem iar creștere economică de 7%, trebuie să alocăm mai mulți bani pentru investiții (VIDEO)
12:11 - Ce este certificatul Stop Covid și cum se va aplica în România. Documentul, obligatoriu la locul de muncă
12:00 - Lavinia Pîrva, dezvăluiri cutremurătoare despre căsnicia cu Ștefan Bănică junior: „Îmi e suficient”
11:43 - Florin Cîțu, critici voalate pentru Nicolae Ciucă și Alexandru Rafila: Am fost criticat astă vară că am relaxat măsurile la câteva zeci de cazuri pe zi. Acum sunt peste 1.000 și unii dintre cei care ne criticau sunt foarte relaxați
11:41 - Semnal de alarmă tras de medici. Unu din patru români suferă de o formă de alergie
11:29 - Vlad Gherman și iubita, în serialul Adela?! Ce se va întâmpla cu Călin în sezonul 3 al producției de la Antena 1 (FOTO)
11:25 - Florin Cîțu: Dacă oferim testare gratuită nelimitat, rata de vaccinare anti-COVID n-o să mai crească. Nu poți să susții nelimitat o astfel de cheltuială (VIDEO)
11:17 - Klaus Iohannis vorbește, în mesajul de Ziua Internaţională Anticorupţie, despre „blamul societății, neacordarea votului unor politicieni corupți și atitudinea civică”