Elena Udrea: După 89 este prima dată când un cetățean român solicită și primește statut de refugiat politic. E un aspect extrem de grav pentru statul român (VIDEO)

Elena Udrea: După 89 este prima dată când un cetățean român solicită și primește statut de refugiat politic. E un aspect extrem de grav pentru statul român (VIDEO)

Elena Udrea a declarat vineri, în cadrul unei intervenții telefonice în cadrul emisiunii ”Talk B1” că a solicitat statutul de refugiat în Costa Rica încă din luna februarie și că acesta i-a fost acordat în luna martie, autoritățile din această țară considerând că situația în care se află fostul ministru este foarte gravă.

”Am cerut statutul de refugiat în luna februarie. Audierea a avut loc în luna martie, iar după audiere, statutul mi-a fost acordat imediat, atât de gravă li s-a părut situația, încât acest statut mi-a fost acordat imediat”, a declarat Udrea.

Întrebată dacă are informații cu privire la faptul că și Sergiu Diacomatu ar fi plecat în Costa Rica, Udrea a răspuns: ”Se vorbesc atât de multe prostii în România încât nu mai am nervi să răspund la toate. Nu cunosc, dar nu m-aș mira că foarte mulți români care se simt în pericol datorită acestor abuzuri să părăsească România și ceară statut oriunde în lume. După 89 este prima dată când un cetețean român, al unui stat democratic, solicită și primește statut de refugiat politic. Și nu orice cetățean, un cetățean care a avut statut de înalt demnitar în țara lui. E un aspect extrem de grav pentru statul roman”.

De asemenea, întreabată dacă se va mai întoarce în România, Elena Udrea a precizat: ”Îmi doresc din tot sufletul să vin mi-aș dori ca situația să se rezolve pozitiv nu doar pentru mine. Am văzut evoluțiile din România că au apărut acele protocolae, baza pe care s-au făcut aceste abuzuri și intervențiile SRI-ului, am văzut în cazul de la Ploiești modul abuziv în care se fac probele, am văzut atitudinea Inspecției judiciare și mă aștept ca liderii României care vor rămâne în istorie ca oameni care nu au făcut nimic să facă ceva”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.