Elevii de clasa a IV-a încep Evaluarea Națională. Prima probă scrisă la Limbă și comunicare

Elevii de clasa a IV-a încep Evaluarea Națională. Prima probă scrisă la Limbă și comunicare
Sursa foto: Pixabay

Evaluarea Națională la clasa a IV-a începe marți, 20 mai, cu proba scrisă la Limbă și comunicare – Limba română. Elevii au la dispoziție 60 de minute pentru a rezolva testele primite.

Probele pentru Evaluarea Naţională vor fi susținute, conform calendarului stabilit de Ministerul Educației, în perioada 20 – 22 mai. Prima probă, cea de Limbă și comunicare – Limba română este programată să înceapă marți, 20 mai, la ora 10.00. Urmează, pe 21 mai, proba de Matematică şi ştiinţe ale naturii, iar pe 22 mai, cea de Limbă şi comunicare – Limba maternă.

La Evaluarea Națională participă toți elevii care frecventează clasa a IV-a, în anul şcolar 2024-2025, din fiecare şcoală, indiferent de tipul dizabilității sau al deficienţei, respectiv indiferent de faptul că este diagnosticat cu c.e.s. sau nu.

În cazul în care un elev lipsește, testul corespunzător lui nu va fi distribuit, iar la final va fi raportat „ABSENT”.

Conform reglementărilor în vigoare, testele sunt evaluate în cadrul școlilor, în maximum 7 zile de la data susţinerii ultimei probe de la clasa respectivă. Rezultatele obținute de elevi nu se afișează și nici nu se comunică public. Ele sunt trecute în catalog doar la solicitarea scrisă a elevului care a susținut proba, conform edupedu.ro.

Valorificarea rezultatelor evaluării

Rezultatele obținute de elevi la probele Evaluării Naționale vor fi valorificate la nivelul fiecărei școli, așa cum prevede metodologia elaborată la nivelul Ministerului Educației. Astfel, fiecare școală trebuie să țină cont de aceste rezultate la stabilirea planurilor individualizate de învățare.

Un alt obiectiv este de a informa elevii și părinții cu privire la nivelul de pregătire și dezvoltare a competențelor evaluate.

„Rezultatele individuale la EN-2025 cuprinse în fișele de evaluare sunt supuse unui proces de analiză de către cadrul didactic și de către colectivul de catedră din fiecare unitate școlară. În urma acestei analize, cadrul didactic decide, acolo unde este cazul, elaborarea planului individualizat de învățare al elevului, instrument fundamental de remediere/dezvoltare/ orientare care cuprinde informații diagnostice și prognostice în vederea orientării și optimizării învățării”, se arată în Metodologia de organizare și desfășurare a evaluărilor naționale de la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a în anul școlar 2024—2025.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`