Emisiunea "Condamnații" prezintă cazul unui bărbat care a primit o pedeapsă de 13 ani de închisoare pentru infracțiuni economice și care s-a împrietenit în detenție cu Omar Hayssam (VIDEO)

Emisiunea "Condamnații" prezintă cazul unui bărbat care a primit o pedeapsă de 13 ani de închisoare pentru infracțiuni economice și care s-a împrietenit în detenție cu Omar Hayssam (VIDEO)
Foto: B1 TV

Adriana Stoicescu a prezentat, sâmbătă, în emisiunea „Condamnații”, cazul unui bărbat condamnat la 13 ani de închisoare pentru infracțiuni economice și care, de-a lungul timpului a trecut prin multe penitenciare din țară, ajungând, la un moment dat să îl cunoască și pe Omar Hayssam, închis pentru răpirea jurnaliștilor în Irak, în 2005.

Gabriel Constantic este încarcerat de mai bine de nouă ani, pentru evaziune fiscală.

”Creându-mi-se mai multe dosare, cu mai multe fapte și capete de acuzare, practic, pedepsele mele au fost mici, la început, cinci ani, șase ani, șapte ani. În urma unei contopiri a mandatelor, am ajuns la 13 ani”, a explicat bărbatul.

El ste încarcerat în Penitenciarul de maximă siguranță de la Craiova.

”Am ajuns aici, pentru fapte economice – evaziune fiscală, înșelăciune, abuz în serviciu. În alte țări din Europa, aceste fapte făcute de mine în România nu erau condamnate. (…) Mi s-a imputat un prejudiciu, dar nu s-a recuperat nimic, câteva milioane de euro. Povestea începe undeva în anul 1999, se continuă în 2005, vestitele rambursări de TVA, cu Genică Boierică, sau Samir, cu cei de la nivelul județului Gorj. Iar evaziunea fiscală – înregistrări sau neînregistrări de facturi”, a mai spus Constantin.

Despre Omar Hayssam, bărbatulș își amintește că era perfect sănătos înainte de a fugi din țară. Nu a fost niciodată bolnav cât timp a fost cu el în celulă.

”Am stat, fără să vreau, cu el la Craiova, trei săptămâni. El se credea nevinovat. Nu aș vrea să intru în apologia lui, ca pedeapsă sau ca faptă. Eu cred că i s-a înscenat. (…) Nu a fost bolnav. Cât am stat cu el aici, era sănătos. Într-adevăr după ce a plecat de la Craiova, la Rahova, s-a îmbolnăvit. După mine, era sănătos și este sănătos. Așa cum a plecat din țară, tot așa a fost adus în țară”, a povsestit Gabriel Constantin.

Condamnații – 3 octombrie 2015 – emisiune completă