Epava elicopterului prăbușit în județul Sibiu, dusă la expertiză

Epava elicopterului prăbușit în județul Sibiu, dusă la expertiză
Foto: B1 TV

Noi date în ancheta accidentului aviatic din județul Sibiu. Epava elicopterului a fost dusă sâmbătă la expertiză. Trei procurori sunt la locul tragediei.

Potrivit ultimelor date referitoare la ancheta de la Sibiu, epava elicopterului a fost dus la expertiză. Ancheta a fost începută de Parchetul Militar, iar cazul este coordonat de trei procurori, care continuă cercetările în locul accidentului. Specialiştii în aviaţie nu exclud ca de vină pentru producerea accidentului să fi fost condiţiile meteo nefavorabile.

Elicopterul militar, care aparţinea Bazei Aeriene 71 Câmpia Turzii, s-a prăbuşit în apropierea localităţii Stejeriş, o zonă greu accesibilă. Sătenii au fost primii care au văzut elicopterul zburând în derivă.

La bordul aparatului de zbor se aflau 10 militari. Doar 2 au mai reuşit însă să supravieţuiască. Ambii au fost găsiţi de un cioban care povesteşte că a auzit o explozie, dar nu a văzut nimic din cauza ceţii. Apropiindu-se de locul zgomotului, bărbatul a reuşit să vorbească cu una dintre victime care l-a întrebat unde se află. Moment în care aceasta a luat telefonul şi şi-a sunat şeful căruia i-a explicat cele întâmplate. La o distanţă de aproape 15 metri de primul rănit, ciobanul l-a auzit gemând pe al doilea rănit despre care a povestit că avea arsuri grave.

De altfel, el a fost cel care a rămas alături de supravieţuitori până când au venit salvatorii. Trupurile neînsufleţite ale celor 8 victime sunt la morga din Sibiu.

Accidentul de la Sibiu este al patrulea în care este implicat un elicopter de tip Puma. Cel mai recent a avut loc în martie 2013 când un elicopter PUMA-SOCAT s-a prăbuşit în judeţul Bacău, în timpul executării unui zbor în formaţie.