Epidemia de coronavirus a mai făcut 10 victime. Numărul deceselor a ajuns la 982

Epidemia de coronavirus a mai făcut 10 victime. Numărul deceselor a ajuns la 982
foto: Hepta.ro / Bestimage / ELYxandro Cegarra / Panoramic /

Bilanțul epidemiei de coronavirus a ajuns, luni seară, la 982 de decese. Ultimele zece victime aveau vârste cuprinse între 60 și 84 de ani și erau din Botoșani, Bacău, Suceava, Galați, Bistrița Năsăud, Brașov, București și Neamț.

Ultimele victime ale COVID-19 în România

Una dintre victime este o femeie de 60 de ani din Botoșani. Aceasta a fost depistată pozitiv pe 1 mai și a decedat pe 10. Suferea de insuficiență renală cronică.

Din Bacău era un bărbat de 84 de ani. Acesta suferea de demență, hemoragie digestivă superioară și insuficiență cardiacă cronică. A fost confirmat pe 28 aprilie și a decedat pe 11 mai.

În Suceava a decedat, pe 9 mai, o femeie de 74 de ani. Aceasta a fost depistată pozitiv pe 23 aprilie. „Comorbidități: HTA, Coxartroza bilaterala, Boală varicoasa cu tromboflebita și ulcere gambiere”.

În Galați, COVID-19 a ucis o femeie de 74 de ani. Aceasta suferea de Alzheimer și hipertensiune arterială. A fost confirmată pe 23 aprilie și a decedat pe 9 mai.

În Bistrița Năsăud victimă a fost o femeie de 70 de ani, depistată pozitiv pe 21 aprilie. Ea a murit pe 11 mai. „Comorbidități: HTA std II, Diabet zaharat tip II, BPOC”.

În Brașov a decedat, pe 10 mai, o femeie de 67 de ani. Aceasta a fost depistată pozitiv pe 23 aprilie. „Comorbidități: Diabet zaharat tip II, Insuficienta renala cronica, HTA, Obezitate”.

Tot din Brașov era și un bărbat de 71 de ani. Acesta a fost confirmat pe 9 aprilie și a murit pe 11 mai. „Comorbidități: Tumora esofagiana stenozanta, Boală renală cronică, Obezitate”.

În Capitală a murit o femeie de 61 de ani. Aceasta a fost confirmată pe 10 mai, zi în care a și trecut în neființă. „Comorbidități: Encefalopatie hepatica decompensate vascular și parenhimatos, Insuficiență renală”.

Ultimele două victime raportate sunt din Neamț. Una este o femeie de 64 de ani, confirmată pe 9 aprilie și decedată pe 8 mai. „Comorbidități: Bronhopneumonie, Fibrilatie atriala, HTA grd III, Obezitate”. A doua este o femeie de 68 de ani, confirmată pe 7 mai și decedată pe 11 mai. „Boală renală cronică std III, Diabet zaharat complicat, AVC hemoragic, Demență vasculară, BRS major”.

Epidemie de coronavirus în România – Ultimele date

Potrivit celui mai recent bilanț, prezentat luni, ora 13.00, de Grupul de Comunicare Strategică, în România au fost confirmate până acum 15.588 de infectări cu SARS-CoV-2, 226 dintre ele raportate în ultima zi.

Peste 250 de pacienți sunt internați la Terapie Intensivă, dar mai bine de 7.200 au fost declarați vindecați și externați.

14.745 de persoane se află în carantină instituționalizată, iar alte 19.059 sunt plasate în izolare la domiciliu.

Până luni, la ora 13.00, la nivel național au fost prelucrate 262.219 de teste.

Tot luni, Guvernul PNL a adoptat proiectul privind reglementarea stării de alertă, care va intra în vigoare începând din data de 15 mai. Acesta include măsurile ce trebuie respectate de la acea dată.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că, după 15 mai, în localitate se va circula fără declarație pe proprie răspundere, iar în afara localității doar cu motive serioase, destinația trebuind demonstrată cumva.

Urmăriți B1TV.ro și pe