Episcopii catolici din România îi îndeamnă pe credincioși să nu sărbătorească Halloween

Episcopii catolici din România îi îndeamnă pe credincioși să nu sărbătorească Halloween
Foto: brooklynvegan.com

Episcopii din toate centrale catolice din România îi îndeamnă pe credincioși să nu sărbătorească Halloween și să se concentreze pe cele două sărbători catolice importante din 1 și 2 noiembrie.
Comisia Episcopilor Catolici din România a trimis către toți episcopii catolici români din țară o scrisoare în care aceștia sunt sfătuiți să îi îndemne pe credincioșii catolici să se ferească de ”obiceiurile păgâne“ acceptate de către unii creștini și să celebreze ”solemnitatea Toți Sfinții” din 1 noiembrie și ”Pomenirea Tuturor Credincioșilor Răposați” din 2 noiembrie.

Ei spun că fenomenul satanismului nu este străin de Halloween.

”S-a constatat, în timpul dezbaterilor, că în societatea noastră românească s-au strecurat multe obiceiuri păgâne pe care chiar şi unii dintre creştini le acceptă sau chiar le promovează sub sigla obiceiului celtic al Halloween-ului”, se arată în recomandarea transmisă preoților catolici.

De asemenea, sunt publicate pe site-urile episcopiilor catolice din țară și o scrisoare a episcopului greco-catolic din Oradea Virgil Bercea, precum și o analiză despre Halloween realizată de doi preoți din Oradea și Iași.

”Biserica în toate imtpurile a încercat să dea sens și valoare vieții. În contextul în care intră în societate tot mai multe anumite fenomene cu caracter lipsit de sacralitate, precum Halloween, vă îndemn pe fiecare dintre Sfințiile voastre, precum și pe toți credncioșii, să vorbiți lumii despre valoarea sărbătorii «Toți Sfinții», care unește cerul cu pământul în rugăciune, precum vă îndemn să evitați organizarea altor evenimente, precum cele cu dovleacul de Halloween“, precizează PS Virgil Bercea în mesajul său.

De asemenea, în analiza celorlalți doi preoți se arată că ”sărbătoarea Halloween nu este străină de practici sataniste“ și că are o influență negativă asupra copiilor.

”Valențele care au devenit comune pentru acest eveniment pot fi considerate îngrijorătoare (…) Magazinele și cluburile profită din plin! Dincolo de accentele grotești și macabre, se remarcă înclinația spre esoteric și malefic. O rapidă căutare pe Internet confirmă lucrul acesta! Iar când aceste manifestări îi vizează pe copii, aspectul devine și mai îngrijorător!“, arată cei doi preoți în analiza transmisă episcopiilor din țară și postată pe site-ul acestora.

Aceștia mai explică și faptul că sunt puse ”în umbră“ cele două sărbători catolice importante, exemplul sfinților fiind înlocuit cu ”manifestări animate de personaje macabre: schelete, stafii, schelete, vampiri”.

Ultima oră
07:54 - Accident grav, în Hunedoara: două autocisterne s-au ciocnit
07:44 - Raluca Turcan: Salariul minim ar putea creşte cu 8-12%, înainte de sfârşitul anului
01:23 - Klaus Iohannis, la Adunarea Generală a ONU de la New York: România crede cu tărie că valorile democratice și o ordine internațională bazată pe reguli sunt fundamentale pentru un viitor mai sigur și mai bun (VIDEO)
00:00 - Ministrul Mediului a discutat cu Tiberiu Boșutar, activistul bătut crunt într-o pădure din Suceava, fieful lui Gheorghe Flutur. Tanczos Barna: Sper să se facă lumină cât mai repede în acest caz
23:54 - Alertă la Călimănești. Trei persoane au ajuns de urgență la spital, după ce o mașină a căzut pe acostamentul căii ferate
23:38 - Octavian Berceanu: Nu am avut nicio discuție cu Florin Cîțu și Klaus Iohannis, deși mi-aș fi dorit / Baronii locali s-au obișnuit de 20 de ani să dicteze și am găsit o presiune enormă, dar am reușit să stopez presiunile politice
23:36 - USR PLUS, videoclip cu declarațiile premierului Florin Cîțu privind campania de vaccinare și valul 4: „Din minciună în minciună, campania de vaccinare a eșuat în România”
23:15 - Alexandru Rafila, despre paturile ATI: Cifrele au variat de-a lungul timpului în funcție de entuziasmul diverselor personalități politice. Numărul lor nu poate fi modificat substanțial, probabil că sunt circa 4.000 în total (VIDEO)
23:13 - Ionuț Dolănescu, decizie radicală. Sunt vizați soția și cei trei copii, dar și Maria Ciobanu
22:45 - Alexandru Rafila, despre dosarul DNA privind achiziționarea de vaccinuri: Probabil că plângerea penală vine dintr-o zonă apropiată de Vlad Voiculescu. Guvernul să facă public contractul, nu discutăm de rachete balistice (VIDEO)