Episcopii catolici din România îi îndeamnă pe credincioși să nu sărbătorească Halloween

Episcopii catolici din România îi îndeamnă pe credincioși să nu sărbătorească Halloween
Foto: brooklynvegan.com

Episcopii din toate centrale catolice din România îi îndeamnă pe credincioși să nu sărbătorească Halloween și să se concentreze pe cele două sărbători catolice importante din 1 și 2 noiembrie.
Comisia Episcopilor Catolici din România a trimis către toți episcopii catolici români din țară o scrisoare în care aceștia sunt sfătuiți să îi îndemne pe credincioșii catolici să se ferească de ”obiceiurile păgâne“ acceptate de către unii creștini și să celebreze ”solemnitatea Toți Sfinții” din 1 noiembrie și ”Pomenirea Tuturor Credincioșilor Răposați” din 2 noiembrie.

Ei spun că fenomenul satanismului nu este străin de Halloween.

”S-a constatat, în timpul dezbaterilor, că în societatea noastră românească s-au strecurat multe obiceiuri păgâne pe care chiar şi unii dintre creştini le acceptă sau chiar le promovează sub sigla obiceiului celtic al Halloween-ului”, se arată în recomandarea transmisă preoților catolici.

De asemenea, sunt publicate pe site-urile episcopiilor catolice din țară și o scrisoare a episcopului greco-catolic din Oradea Virgil Bercea, precum și o analiză despre Halloween realizată de doi preoți din Oradea și Iași.

”Biserica în toate imtpurile a încercat să dea sens și valoare vieții. În contextul în care intră în societate tot mai multe anumite fenomene cu caracter lipsit de sacralitate, precum Halloween, vă îndemn pe fiecare dintre Sfințiile voastre, precum și pe toți credncioșii, să vorbiți lumii despre valoarea sărbătorii «Toți Sfinții», care unește cerul cu pământul în rugăciune, precum vă îndemn să evitați organizarea altor evenimente, precum cele cu dovleacul de Halloween“, precizează PS Virgil Bercea în mesajul său.

De asemenea, în analiza celorlalți doi preoți se arată că ”sărbătoarea Halloween nu este străină de practici sataniste“ și că are o influență negativă asupra copiilor.

”Valențele care au devenit comune pentru acest eveniment pot fi considerate îngrijorătoare (…) Magazinele și cluburile profită din plin! Dincolo de accentele grotești și macabre, se remarcă înclinația spre esoteric și malefic. O rapidă căutare pe Internet confirmă lucrul acesta! Iar când aceste manifestări îi vizează pe copii, aspectul devine și mai îngrijorător!“, arată cei doi preoți în analiza transmisă episcopiilor din țară și postată pe site-ul acestora.

Aceștia mai explică și faptul că sunt puse ”în umbră“ cele două sărbători catolice importante, exemplul sfinților fiind înlocuit cu ”manifestări animate de personaje macabre: schelete, stafii, schelete, vampiri”.