Experții NASA au descoperit o barieră imensă în jurul Pământului! Cum ne este nouă benefică

Experții NASA au descoperit o barieră imensă în jurul Pământului! Cum ne este nouă benefică
Foto: TwistedSifter

NASA a anunțat că a descoperit o barieră uriașă în jurul planetei noastre. Se pare că aceasta ar fi creată chiar de oameni. Oficialii NASA au declarat că această barieră ar influenţa clima din spaţiu şi este dovada că acţiunile noastre nu ne afectează doar planeta, potrivit digi24.ro.

Pământul este înconjurat dedouă centuri de radiaţii Van Allen. Există o barieră interioară care se întinde de la 640 până la 9.600 de kilometri deasupra suprafeţei Terrei. Iar următoarea este mai mare şi amplasată mai sus, la o altitudine de 13.500 până la 58.000 de kilometri.

Cercetătorii anunță că au găsit o a treia centură, de frecvenţe joase. Ei au declarat că este creată de noi şi ne ajută pentru că ţine la distanţă radiaţiile solare periculoase. Mai precis, spun experții, prin undele radio am reuşit să creăm o barieră împotriva electronilor care lovesc cu viteze mari Pământul.Centura are şi un efect asupra spaţiului, pentru că poate influenţa cum se deplasează anumite particule.

Tags:
Ultima oră
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia
22:19 - Alin Stoica, prefectul Capitalei: La medici și profesori ar putea exista cel puțin o recomandare fermă de vaccinare; se poartă discuții la nivel guvernamental. Susțin restricțiile pentru cei nevaccinați (VIDEO)