Factură de 8.300 lei la Electrica, pentru o femeie din Prahova. Clienta este obligată să o plătească, deşi ANRE şi ANPC i-au dat dreptate

Factură de 8.300 lei la Electrica, pentru o femeie din Prahova. Clienta este obligată să o plătească, deşi ANRE şi ANPC i-au dat dreptate
Foto: Pixabay

Încă un caz de facturare la energie care trezește nemulțumiri în rândul românilor. O femeie din Prahova, clientă Electrica, a primit o factură de 8.300 de lei pe care trebuie să o achite deşi, în urma unor sesizări pe care le-a făcut, ANRE și ANPC i-au dat dreptate.

O nouă factură revoltătoare la energie

La această situație s-a ajuns după o regularizare pentru perioada 2020-2022, iar păgubita susţine că angajaţii companiei electrice puteau citi contorul ei, deoarece acesta se află în afara proprietății, potrivit observatorulph.ro.

Femeia susţine că, deşi şi-a achitat la timp toate facturile, acum trebuie să plătească o regularizare de 8.300 de lei.

În 22 decembrie 2021, Electrica a schimbat contorul meu vechi (nr. 1) cu un contor de tip wirelles (îl numim contorul nr. 2) ce poate fi citit de la distanţă. Din 22.12.2021 (la montarea contorului nr. 2) şi până în data de 13.05.2022 când a fost demontat la cererea mea pentru verificare, deoarece am observat un consum foarte mare de aproape 3.000 Kw în doar 5 luni, acest contor nu a fost citit niciodată şi nu s-au emis niciun fel de factură nici măcar estimativă sau de regularizare cum ar fi trebuit conform contractului.

De precizat că în 10.05.2022 am mers personal la sediul Electrica (…) pentru a reclama consumul mare al contorului şi pentru lipsa facturilor în tot acest timp. Angajata de la Electrica mi-a spus că contorul instalat în data de 22.12.2021 nici măcar nu era introdus în sistem şi de aceea nu am primit niciun fel de factură.

De precizat faptul că după ce au trimis la verificat contorul nr. 2 la metrologie s-a depistat faptul că contorul era funcţional şi consumul era mare din cauza noastră, că un aparat în casă s-a defectat şi avea un consum foarte mare.

Să mai adaug faptul că la demontarea contorului nr. 2 din data de 13.05.2022, a fost montat contorul cu nr. 3 în aceeaşi zi. Nici până pe 16.09.2022 (mai bine de 4 luni) nu am primit nicio factură pentru acest contor”, susţine Silvia Monica Vaida.

Femeia a făcut plângere la ANPC Cluj, care i-a confirmat în scris că Electrica şi-a încălcat contractul, dar că trebuie să achite cele cinci facturi emise în 19.07.2022 în valoare totală de 8.266,03 lei (facturi emise pentru contorul nr. 1 pentru perioada 02.03.2020 – 22.12.2021 şi pentru contorul nr. 2 pentru perioada 22.12.2021 – 13.05-2022).

Nemulţumită, femeia a depus o nouă plângere la ANRE Cluj şi a fost invitată la o discuţie cu un angajat Electrica şi cu un angajat al Distribuţie Energie Electrica Romania SA.

Concluzia a fost că Distribuţie Energie Electrica preferă să fie amendată de ANRE decât să anuleze factura.

“Cei de la ANRE Cluj mi-au trimis ca răspuns închiderea acestui caz, cum că am agreat o convenţie pentru eşalonarea datoriei restante, ceea ce este fals.

În final vreau să vă spun faptul că dacă cei de la Electrica Furnizare şi Distribuţie Energie România îşi făceau datoria şi veneau conform contractului să citească contoarele, eu nu ajungeam în situaţia de faţă să am un consum uriaş lunar pentru că vedeam prin factura de regularizare care este consumul real al casei şi nu se mai ajungea la un consum de peste 17.000 de Kw consumaţi în toată această perioadă de când nu au mai citit ei şi emis o factură de regularizare, respectiv 02.03.2022.

Încă o dovadă clară că nu se ajungea să am 17.000 de KW consumaţi în 2 ani şi 4 luni este faptul că acum am doar o medie de 160 KW consumaţi lunar, faţă de 670 KW consumaţi lunar în perioada de 2 ani şi 4 luni, perioadă în care nu au trimis factura de regularizare”, a mai spus clienta Electrica.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
21:34 - Rareș Bogdan, despre aderarea la Schengen: Mi s-a spus că în cazul Finlandei lucrurile sunt complet schimbate / Nu cred că premierul Olandei mai are vreun motiv să se opună. Ar fi o jignire pentru poporul român (VIDEO)
21:14 - Revolta lui Aurel Pădureanu după moartea actorului Alexandru Arșinel: „Omul acesta trebuia să fie îngropat cu onoruri militare. Să le fie rușine!”
20:58 - Tragedie ca într-un thriller polițist la Cernăuți: un pedofil a ucis o polițistă de doar 22 ani care l-a surprins arătându-și organele genitale în apropierea unei școli. La două zile, criminalul a fost prins și, ulterior, declarat mort de colegii tinerei
20:58 - 4 avioane de vânătoare rusești au intrat în spațiul aerian al Poloniei și în cel al Suediei
20:35 - Cristian Tudor Popescu, despre „bășina nucleară, violatorul impotent și porumbeii păcii”. Comentariul incisiv al gazetarului
20:32 - Cântăreața Jo și-a făcut prima operație estetică la 28 de ani: „Sunt mega încântată de rezultat / Nu mi se pare greșit să facem schimbări” (FOTO)
20:09 - Cătălin Drulă critică dur PSD și PNL: Acuzații reciproce despre care are infractorii mai mari. Acesta este falimentul moral deplin al proiectului deplin al proiectului Iohannis – România Anormală
20:00 - Un notoriu mercenar rus, veteran din Transnistria, a fost lichidat de ucraineni în contraofensiva din Herson
19:55 - Află la ce folosește buzunarul mic al blugilor și capsele acestora
19:53 - Eduard Hellvig (SRI): Marele câștig al acestui mandat a fost separarea de politică, absolut normală într-o societate democratică