"Faptul că în 2008, când se petreceau faptele, Alinuţa îşi bea cafeluţa cu "inculpatul" Olteanu e un detaliu irelevant". Ponta, atac la "tovarășa Gorghiu Dej"

"Faptul că în 2008, când se petreceau faptele, Alinuţa îşi bea cafeluţa cu "inculpatul" Olteanu e un detaliu irelevant". Ponta, atac la "tovarășa Gorghiu Dej"

Fostul premier Victor Ponta compară PNL cu partidul Partidul Comunist al Uniunii Sovietice din vremea lui Stalin, după ce liberalii au emis un comunicat referitor la reținerea lui Bogdan Olteanu, viceguvernator BNR din partea PNL, în dosarul lui Sorin Ovidiu Vîntu.

Fostul premier subliniază că nu ştie dacă Olteanu a primit sau nu bani de la Vîntu, dar aminteşte că numele viceguvernatorului BNR a fost vehiculat ca posibilă propunere pentru funcţia de premier, în noiembrie anul trecut, după ce el a demisionat.

Dea asemenea, face referire şi la relaţia pe care ar fi avut-o Olteanu cu Alina Gorghiu, afirmând că cei doi își beau “cafeluța” împreună în 2008, an în care s-au petrecut faptele precizate de procurorii anticorupție în dosarul intitulat “Delta Dunării”.

“Eu v-am spus de mult timp că noul PNL este de fapt PCUS (Partidul Comunist al Uniunii Sovietice din vremea lui I.V. Stalin)!

PCUS dădea un comunicat de susținere de fiecare dată când Stalin trimitea în Siberia (sau în fața plutonului de execuție) un lider care până cu câteva zile înainte era mare "ștab" în Partid!

Bogdan Olteanu a fost Președintele Camerei Deputaților din partea PNL și este (încă) viceguvernator al BNR din partea PNL. Habar nu am dacă a luat sau nu bani de la SOV în campania electorală din 2008 – dar sigur eu nu eram atât de apropiat atunci de Olteanu cum erau alți liberali (de exemplu Gorghiu, Mișu Voicu, Atanasiu, Cătălin Predoiu etc.) – și dacă s-au dat bani în campanie a fost să se aleagă și respectivii deputați!

Anul trecut în noiembrie, după demisia mea, s-a vorbit că Bogdan Olteanu este propunerea PNL pentru Premier, în oglindă cu Liviu Voinea propus de PSD (până le-a spus clar Dl. Iohannis să termine cu propunerile că decizia cu Cioloș era luata demult, încă înainte de "Colectiv")!

Olteanu a fost săltat aseară târziu pentru ceva ce se spune că a făcut în 2008 (conform normelor democratice și statutului de drept "românesc") și azi la prima ora, înainte să bea cafeaua, tovarășa Gorghiu Dej a emis comunicatul de înfierare a "coruptului"! Faptul că în 2008 (când se petreceau faptele incriminate) Alinuța își bea cafeluța de dimineață chiar cu "inculpatul" este un detaliu irelevant pentru această cauză!

PNL (fost PDL) = PCUS! Qed”, a scris Ponta pe Facebook.