Brașov: Femeia batjocorită de stat va primit pensie de invaliditate, după ce cazul a apărut în mass-media

Brașov: Femeia batjocorită de stat va primit pensie de invaliditate, după ce cazul a apărut în mass-media

Schimbare radicală de situație în cazul femeii din Brașov, victima unui accident de muncă, care nu primește pensie de invaliditate, cu toate că nu își poate folosi mâna dreaptă.

După ce cazul a fost dezbătut pe larg în mass-media, Institutul de Expertiză Medicală și Recuperare a Capacității de Muncă s-a răzgândit și a decis modificarea procentului de incapacitate adaptivă la 50%, constatând în primul raport “o eroare”.

Redăm mai jos comunicatul integral al Casei de Pensii

Urmare a prezentării cazului de către mass-media, au fost dispuse urgent măsuri de verificarea aspectelor sesizate, fiind în măsură să facem următoarele precizări:

În data de 26.03.2018 conducerea Institutului Național de Expertiză Medicală și Recuperare a Capacității de Muncă a dispus reanalizarea dosarului medical ald-nei Farcaș Elena-Marinela. Comisia Superioară întrunită în data de 26.03.2018 a reanalizat cazul, pe baza documentelor medicale şi a notelor explicative legate de caz, şi a decis modificarea procentului de incapacitate adaptativă la 50%, constatînd o eroare în aprecierea comisiei anterioare.

Concluziile au fost transmise Cabinetului de Expertiză Medicală a Capacității de Muncă Brașov pentru revizuirea deciziei medicale și încadrarea în grad de invaliditate.

De asemenea, conducerea INEMRCM a solicitat note explicative, referitoare la caz, membrilor comisiei de avizare şi control şi urmează să se dispună măsurile legale care se impun.

Institutului Național de Expertiză Medicală și Recuperare a Capacității de Muncă își exprimă public regretul și cere scuze doamnei Farcaș Elena-Marinela pentru situația creată.