Filmul ”Poziția Copilului”, criticat de un deputat PSD: "Dăm și bani ca să ne denigreze și să ne facă inculți?" (VIDEO)

Filmul ”Poziția Copilului”, criticat de un deputat PSD: "Dăm și bani ca să ne denigreze și să ne facă inculți?" (VIDEO)

Filmul ”Poziția Copilului”, cel mai de succes film românesc din ultimii ani, ne ”face inculți” și ne denigrează”, a explicat deputatul PSD de Vaslui, Victor Cristea, în timpul unui discurs ținut la tribuna parlamentului în cadrul unei dezbateri referitoare la o lege prin care se reglementează Ordinul Artiștilor.

Parlamentarul s-a arătat deranjat de această producție, câștigătoare a Ursului de Aur la Berlin și propunerea României la premiul Oscar, afirmând că a vrut să părăsească sala de cinema când a început să se înjure la film.

„Cu câteva luniîin urmă am văzut cu un coleg de al meu filmul „Poziția copilului”. M-a impresionat foarte mult… După un timp, aud că a fost premiat acest film. Am vrut să ies din sală când a început filmul. Plin de înjurături și bataie de joc la adresa învățământului românesc. Păi și noi venim să îi mai dăm și bani artistului ca să ne denigreze și să ne facă inculți și profesorii care au făcut un nume țării acesteia și noi venim acum să îl și apărăm ca el să înjure învățământul românesc”, a spus deputatul social democrat.

„Cu ce bani a făcut acest film? Cu banii lui, din salariul lui? Cred că trebuie mai multă atenție. Eu știu că în Constituție este dreptul de exprimare, dar dreptul de exprimare prin muncă, prin roadele muncii. Noi mergem în Europa să ne vindem inteligența și nu să ne vindem înjurăturile și să îi învățăm și pe ăia să înjure”, a mai spus deputatul Victor Cristea.

Într-o intervenție telefonică la Antena 3, producătorul filmului, Ada Solomon, a explicat că nu înțelege legătura dintre film și învățământul românesc, precizând că nu este vorba de un film pentru copii, având un rating prin care este interzis acestui tip de public.

Filmul „Pozitia copilului”, criticat de un parlamentar PSD

Embed:
Deputat PSD, deranjat de pelicula Pozitia Copilului

Embed:

Tags:
Ultima oră
15:26 - 493 de unități administrative din România, în scenariul roșu. Lista localităților în care rata de infectare depășește 3 la mia de locuitori
14:47 - Orban, către liberali: Nu-mi aduc aminte ca Florin Cîțu să fi consultat un for al PNL înainte de deciziile ce au dus la criză şi retragerea USR PLUS. Dacă ei nu mai vin în coaliție, cu cine facem majoritate parlamentară?
14:38 - Ludovic Orban: Un lider al PNL trebuie să fie carismatic și să aibă forța și inteligența de a duce PNL la victorie. Am câștigat această competiție
14:32 - Directive date din taberele Cîțu și Orban, ca delegații la congres să-și dovedească votul. „Toți trebuie să deschidă perdelele la cabine” (FOTO)
14:20 - Mihai Bendeac, mână spartă. Plăteşte personal, cu 10.000 euro, concurenţii de la iUmor, de la Antena 1
14:11 - Ludovic Orban: Nu avem un premier și un Guvern cu care să ne putem mândri. Niciodată nu a existat un premier cu cotă de încredere atât de joasă (VIDEO)
14:04 - Dan Vîlceanu, către Ludovic Orban: În Parlament aţi fost alături de cei care au vrut să dea jos Guvernul. Aţi ridicat un zid în PNL şi acum vă cer să îl dărâmaţi (VIDEO)
13:40 - Peste 7,600 de noi infectări cu COVID-19 la nivel național și 264 de copii, spitalizați. Doar 3 paturi ATI, libere în București
13:34 - Rareș Bogdan, mesaj pentru susținătorii lui Orban: Nu puteți să rechiziţionaţi o sală. Nu stigați „demisia”, pentru că e guvernul nostru. Noi nu suntem PSD-isti
13:30 - CORONAVIRUS | Încă 7.676 de infectări în România. Pandemia a mai făcut 121 de victime / Bucureștiul a depășit pragul de 4 / 1.195 de pacienți la ATI în toată țara, din care 17 sunt minori