Coldea, fotografiat într-un avion cu destinația Bruxelles (FOTO)

Coldea, fotografiat într-un avion cu destinația Bruxelles (FOTO)

Fostul adjunct al directorului SRI, Florian Coldea, a fost surprins, miercuri dimineață, într-un avion al companiei TAROM, cu destinația Bruxelles.

Fotografia a fost făcută și postată pe Facebook de George Rîpă.

La începutul lunii aprilie, Coldea a fost audiat în Comisia parlamentară de control al SRI, în plin scandal al protocoalelor.

“Am reiterat că problematica cooperării în baza unor protocoale este o practică internaţională, inclusiv la nivelul NATO şi UE. Ca să fim bine înţeleşi, nu există altă practică în lume fără a se realiza un cadru procedural, coerent pentru realizarea cooperării, nu se poate coopera interinstituţional fără să existe un protocol, mai ales cu serviciile de informaţii. Dincolo de orice interpretări juridice, acestea aveau un caracter tehnic, funcţionau limitativ tocmai pentru a se asigura legalitatea şi prognozabilitatea. În mod concret, se coopera conform competenţelor legale ale fiecărei părţi. Nu am cunoştinţă ca vreodată, pe durata mandatului meu, un ofiţer SRI să fi realizat sau întocmit un singur act de urmărire penală în vreun dosar penal. Acestea sunt poveşti izvorâte dintr-o realitate paralelă”, a afirmat Coldea

Urmăriți B1TV.ro și pe